Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırı | Reuters’a konuşan Türk yetkiliden Suriye’ye operasyon sinyali

İstanbul-Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım Pazar günü saat 16:20’de düzenlenen bombalı saldırıda ikisi çocuk altı kişi hayatını kaybetti, 81 kişi yaralandı. Bombalı saldırının şüphelisi Suriye uyruklu Ahlam Albashir gece saatlerinde gözaltına alındı. Emniyet yaptığı açıklamada, Albashir’in PKK/PYD/YPG terör örgütünün Suriye-Kobani’deki merkezinden İstanbul’da eylem düzenleme talimatı aldığını söyledi. Reuters haber ajansına konuşan üst düzey Türk yetkili, Ankara’nın Irak’ta PKK’ya düzenlediği operasyonların tamamlanmasının ardından Suriye’deki hedeflerin de peşine düşeceğini söyledi.

Yetkili, PKK ve IŞİD terörünün kabul edilemez olduğunu belirtti ve Ankara’nın er ya da geç güney sınırındaki tehditleri temizleyeceğini söyledi. Yetkilinin açıklamaları şöyle:

“Suriye, Türkiye için bir ulusal güvenlik sorunu. Bu konu için şimdiden çalışmalar yapılıyor. Irak’ta PKK’ya yönelik devam eden bir operasyon var. Bu operasyonlar tamamlandıktan sonra Suriye’deki hedeflerin de peşine düşülecek.”

Türk yetkilinin açıklamalarına, Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yorum gelmedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da daha önce bir çok kez, Suriye’nin kuzeyine bir askeri operasyon düzenlenebileceği sinyalini vermişti. Hatta Erdoğan, “Güney sınırlarımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bölge oluşturma çabamızın yeni safhasına geçiyoruz” demişti. Fakat Moskova, Vaşington ve Tahran, Ankara’nın olası operasyonuna kırmızı ışık yakmıştı.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.