Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstiklal Caddesi’nde bombalı saldırı | İstanbul Emniyet Müdürlüğü, şüphelinin kimliğini açıkladı: “Saldırı talimatı PKK’dan”

İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırının şüphelisi gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün açıklamasına göre şüpheli kadın ifadesinde, özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin-İdlib üzerinden ülkeye bu eylem için kaçak yollarla girdiğini söyledi.

İstanbul Beyoğlu’ndaki İstiklal Caddesi’nde dün (13 Kasım) yaşanan bombalı saldırı sonrası bir şüpheli gözaltına alındı. Şüphelinin gözaltına alındığını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu duyurdu. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da saldırı kapsamında 50 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

OKUYUN | 2015 ve 2016’da neler olmuştu?

Kaynak: AA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre şüphelinin olay yerine geliş-gidiş güzergahlarını gören bin 200 güvenlik kamerası incelendi. Açıklamada, “Şahsın taksi ile olay yerinden ayrılarak Esenler ilçesine gittiği tespit edilmiş, yapılan fiziki ve teknik çalışmada şahsın irtibatının olduğu tespit edilen 21 adrese operasyon düzenlenmiştir” denildi.

OKUYUN | İstiklal Caddesi’nde patlama: Görgü tanığı Medyascope’a anlattı

Kaynak: AA

Saldırıyı yaptığı iddia edilen kadının ismi Ahlam Albashir

Emniyet açıklamasına göre saldırıyı düzenlediği iddia edilen Suriye uyruklu kadının ismi Ahlam Albashir. Açıklamada şöyle denildi:

Belirlenen adrese saat 02.50’de yapılan operasyonda, olayı gerçekleştiren Suriye uyruklu Ahlam ALBASHIR isimli şahıs sağ olarak ele geçirilmiştir. Şahıs yapılan sorgusunda, PKK/PYD/YPG terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin üzerinden ülkemize eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını beyan etmiştir. “PKK/PYD/YPG terör örgütünün Suriye Kobani’deki merkezinden İstanbul’da eylem talimatı alarak 13.11.2022 Pazar günü saat 16:20 sıralarında bombalı eylemi gerçekleştirdiğini ve kaçtığını beyan etmiştir. Olayla ilgili başlatılan çalışmalar çok yönlü olarak devam etmektedir.”

Kaynak: AA

Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı İstanbul Bölge Laboratuvarı’ndaki incelemede, saldırıda kullanılan patlayıcının TNT olduğu tespit edildi.

Anadolu Ajansı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin şüpheliyi gözaltına aldığı anı servis etti:

Caddedeki ağaçlar kaldırılıyor

İstiklal Caddesi’ndeki ağaçlar, belediye ekipleri tarafından kaldırılıyor.

İBB Ağaç ve Peyzaj A.Ş. Avrupa Yakası Yeşil Alanlar 1. Bölge Şefi Zehra Turhan konuya ilişkin Medyascope’a konuştu.

Turhan, İstiklal Caddesi’ndeki ağaçların İstanbul Valiliği’nin kararıyla kaldırıldığını belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.