Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstiklal Caddesi’nde patlama | Görgü tanığı Medyascope’a anlattı

İstanbul-Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde bir patlama meydana geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, altı kişinin hayatını kaybettiğini, 81 kişinin yaralandığını açıkladı. Patlama anına tanık olan bir kişi Medyascope‘a konuştu.

İstanbul – İstiklal Caddesi’nde saat 16.20 sıralarında bir patlama meydana geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, altı kişinin hayatını kaybettiğini, 81 kişinin yaralandığını açıkladı.

Patlamaya tanık olan bir görgü tanığı Medyascope‘a konuştu.

Taksim’deki St. Antuan Katolik Kilisesi’ndeyken bir patlama sesi duyduklarını ve dumanların yükselmeye başladığını anlatan görgü tanığı, panikle kiliseden hızlıca çıktıklarını söyledi.

Görgü tanığı, patlamanın ardından İstiklal Caddesi’nde bulunan kişilerin telaşla koşuşturmaya başladığını, bazı kişilerin kendilerini korumak için yerlere yattığını, kendilerinin de korku içinde ara sokaklara doğru koşmaya başladıklarını belirtti.

Caddedeki birçok işyerinin patlamadan sonra kepenklerini indirdiğini söyleyen görgü tanığı, ikinci bir bombanın patlaması ihtimaline karşı ara sokaklardan Şişhane’ye ulaştıklarını, bu esnada polislerin de İstiklal Caddesi’nde güvenlik çemberi oluşturduğunu, giriş ve çıkışları kapattıklarını aktardı.

Görgü tanığı, Şişhane’ye ulaştıktan sonra konuştukları birçok kişinin, silah sesi duyduklarını ve polisler tarafından bir kişinin vurulduğunu gördüklerini söylediğini de anlattı.

Okuyun | İstiklal Caddesi’ndeki patlamaya ilişkin siyasetçilerden tepkiler

Ne oldu?

İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamanın ardından bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, altı kişinin hayatını kaybettiğini, 81 kişinin yaralandığını açıkladı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Burada bir terör kokusu var. Bir kadının bu olayda rol oynadığı şüphesi var. İncelemeler devam ediyor” açıklamasında bulundu.

Emniyet güçleri bölgede güvenlik çemberi oluşturdu. İstiklal Caddesi’ne giriş ve çıkışlar kapatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı patlamayla ilgili soruşturma başlatıldığını, beş savcının görevlendirildiğini açıkladı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildiğini duyurdu:

“İstanbul’daki patlamaya ilişkin yayın yasağı getirilmiştir. Tüm medya kuruluşlarımızın dikkatine önemle sunulur.”

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) da patlama sonrası ortaya çıkan görüntülere yönelik sosyal medya platformlarında bant daraltma uygulaması yapıldığını açıkladı.

Okuyun | İstiklal Caddesi’nde patlama: 6 kişi yaşamını yitirdi 81 yaralı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.