Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Seçim 2023 | Kılıçdaroğlu’ndan Düzce ve Sakarya’da gövde gösterisi: Miting alanları hıncahınç doldu, sevgi seli vardı

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Düzce ve Sakarya’da yurttaşlarla buluştu. Her iki kentte de Kılıçdaroğlu’na yoğun ilgi vardı.

Haber: Buket Topaktaş & Sahra Atila

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Düzce’de sevgi seliyle karşılandı. Miting alanı 7’den 70’e yurttaşlarla dolmuştu. Coşkulu ve heyecanlı bir kalabalık vardı.

Miting alanında geniş güvenlik önlemleri alınmış, yollar araç trafiğine kapatılmıştı.

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kürsüye çıkmadan önce Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu kentlerin isimleri anıldı.

Muhsin Yazıcıoğlu ve Sinan Ateş yan yana

Alanda yurttaşlar tarafından hazırlanan pek çok pankart vardı. Bunlardan en dikkat çekeni ise helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile Ankara’da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in fotoğraflarının yer aldığı, “Hak, hukuk, adalet” yazılı pankarttı.

“Demokrasiyi taşladılar”

Sahneye ilk olarak Ekrem İmamoğlu çıktı. İmamoğlu, Erzurum’da kendisine yönelik düzenlenen taşlı saldırı hakkında konuştu. İmamoğlu, “Ekrem İmamoğlu’nu değil, milleti, demokrasiyi taşlayacak kadar yüzsüzler bunlar” dedi.

İmamoğlu, kendisine görüşme için randevu vermeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da tepki gösterdi. Erdoğan için “Yollayın evine gitsin” diyen İmamoğlu şöyle konuştu:

“Cumhurbaşkanı dört yıldır Ekrem’e randevu vermiyor. Allah aşkına Ekrem’e randevu versen ne olur, vermesen ne olur? 16 milyon İstanbulluya randevu vermiyorsun sen. Milletinden kopmuş bir yönetim, varsa yoksa kendi hükümranlığı. Patates, soğan fiyatına bile gülen insan bu milleti unutmuş insandır.  Yollayın evine gitsin.”

Okuyun | Seçim 2023 | Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu Bolu’da: “Taş, sopa korkakların işidir”

Sevgi pıtırcığı

İmamoğlu konuşurken yurttaşlar “Ceketini çıkar” sloganları attı. İmamoğlu ceketini çıkararak, “6 Mayıs’ta çıkardığım o ceketi ben hiç giymedim zaten” dedi.

Gençlerin, Simge’nin “Aşkın Olayım” şarkısını söylemesi üzerine İmamoğlu, “Ben sevgi pıtırcığıyım” diyerek karşılık verdi.

İmamoğlu kendisine “Enişte” diye seslenenlere ise şöyle cevap verdi: “Eşimin memleketinden gelince mecburen o tarafa bakmak zorunda kaldım, biraz hanımcılık var ruhumuzda.”

Kılıçdaroğlu’na sevgi seli

İmamoğlu’nun ardından sahneye Kemal Kılıçdaroğlu çıktı. Yurttaşlar, Kılıçdaroğlu’nu alkışlarla ve sloganlarla karşıladı.

Mitingde “Başkan Kemal”, “Patates soğan, güle güle Erdoğan”, “Hak hukuk adalet” sloganları atıldı.

Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü’nü hatırlatarak, “Ankara-İstanbul yolu, 450 kilometre yürüdüm adalet için. Kim haksızlığa uğrarsa adalet için ben onun yanındayım. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır, susmayacağım” dedi.

Türkiye’deki ekonomik krizin altını çizen Kılıçdaroğlu, “Mutfakta yangın var, sarayda herkesin keyfi yerinde” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, iktidara “milliyetçilik” üzerinden yüklenerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhuriyet Halk Partisi’nin altı okundan birisi milliyetçiliktir. Bize milliyetçilik dersi verecek anasının karnından daha doğmadı.”

Sakarya’da yoğun kalabalık

AKP’nin kalelerinden biri olarak görülen Sakarya’da da miting alanı hıncahınç dolmuştu. Düzce’deki gibi burada da yoğun güvenlik önlemleri alınmıştı. Etraftaki binalara keskin nişancılar konuşlanmıştı.

Yavaş ve İmamoğlu iktidara yüklendi

Sahneye ilk olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş çıktı.

İktidara yüklenen Yavaş, “Cumhur İttifakı’nın kendisi gibi düşünmeyen insanlara aynı saygıyı göstermesi lazım. Ne demek illet, zillet, vatan haini. Bunlar kimsenin ağzına yakışan kelimeler değil. Ne hakkınız var bizi birbirimize düşman etmeye. Bu iktidarın gitmesi için en birinci sebep budur” diye konuştu.

Yavaş’ın ardından İmamoğlu sahnede gözüktü. Erzurum’daki taşlı saldırı hakkında konuşan İmamoğlu, “Bize taş atanlar olabilir ama biz onlara çiçek atacağız. Bu memleketi sevgiye boğacağız” dedi.

“Seçimin barış içinde geçmesini istiyoruz”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise iktidarın kullandığı kutuplaştırıcı dili eleştirdi.

“Biz seçimin barış, huzur içinde geçmesini istiyoruz” diyen Karamollaoğlu şöyle konuştu:

“İktidar yandaşları işi çığırından çıkarıp bir kavga ortamı oluşturmayı zorluyorlar son zamanlarda. Bizim derdimiz kavga etmek değil. Korkunun ecele faydası yok. Bu korku, arkadaşların siyasette sonlarını getirecek.”

Adalet vurgusu

Kemal Kılıçdaroğlu sahneye “Bu ülkeye iyiliği, sevgiyi, barışı, adaleti getireceğim” diyerek çıktı.

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle pek çok kişinin gözaltına alınmasına göndermede bulunan Kılıçdaroğlu, “Karamsar bir havanın olduğunu biliyorum. Evlatları tweet atınca endişe duyan anne ve babalar var biliyorum. Bay Kemal’in sözü var, en rahat beni eleştireceksiniz, her türlü tweeti rahat atacaksınız” dedi.

Sakarya’dan bakan sözü

Kılıçdaroğlu mitingde, Sakarya’dan bir bakan çıkacağını da açıkladı.

“Allah nasip ederse Sakarya’dan bir bakanınız olacak” diyen Kılıçdaroğlu, “Depreme dirençli kentler nasıl yapılırmış göreceksiniz. Bakanlıklar nasıl yönetilirmiş yakından görmüş olacaksınız” diye konuştu.

Sinan Ateş ve Gaffar Okkan açıklaması

Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ile Sinan Ateş suikastları hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sinan Ateş’in kanı yerde kalmayacak. Bir yerde adaletsizlik varsa sonuna kadar üzerine yürüyeceğim. Sinan Ateş Ankara’nın göbeğinde vuruldu. Bugün yeni bilgiler de geldi. Gaffar Okkan’ın katillerini de Sinan Ateş’in katillerini de kulaklarından yakalayacağım ve adalete teslim edeceğim, hiç endişe etmeyin.”

Kılıçdaroğlu, Karamollaoğlu’na kalp işareti yapmayı öğretti

Kılıçdaroğlu’nun konuşması sık sık “Hak hukuk adalet” sloganlarıyla kesildi. Kılıçdaroğlu, “Sakarya şaha kalktı, doğal olarak her şey çok güzel olacak” dedi.

Miting bittikten sonra tüm liderler sahnede yurttaşları selamladı. Bu esnada Karamollaoğlu elleriyle kalp işareti yapamadı. Kılıçdaroğlu’nun Karamollaoğlu’na nasıl kalp işareti yapılacağını öğrettiği anlar ise yüzlerde tebessüme neden oldu.

Taşlı saldırı

Yoğun bir katılım ve büyük bir coşkuyla geçen Sakarya mitinginin ardından Kılıçdaroğlu’nun içinde bulunduğu seçim otobüsüne 15 yaşlarındaki bir çocuk tarafından taşlı saldırı düzenlendi.

Kılıçdaroğlu, olayın ardından CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’u arayarak, “Evladımızın kimliği hiçbir şekilde açıklanmasın, aileye de hukuki destek verilsin. Bu çocuk Türkiye’nin evladıdır, seçimler gelir geçer, çocuğun zarar görmemesi en önemli konumuzdur. Asıl mesele onun yaptığı eylem değil, bir çocuğu böylesi bir provokasyona alet edenlerdir” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.