Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul-Pendik’te AKP’liler, seçmen listelerinin fotoğrafının çekilmesine izin vermeyen CHP’li avukata saldırdı

İstanbul’un Pendik ilçesindeki Aşık Şenlik İlkokulu’nda seçmen listelerinin fotoğrafının çekilmesine izin vermeyen CHP’nin okul hukuk sorumlusu avukat Muammer Utku Oğul, AKP’nin okul sorumlusu Selçuk Kaya tarafından darp edildiğini söyledi.

Türkiye, cumhurbaşkanını belirlemek için sandık başına gitti. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda çok sayıda usulsüzlük iddiası gündeme geldi. İstanbul-Pendik’teki Aşık Şenlik İlkokulu’nda seçmen listelerinin fotoğrafının çekilmesine izin vermeyen CHP’nin okul hukuk sorumlusu avukat Muammer Utku Oğul, AKP’nin okul sorumlusu Selçuk Kaya tarafından saldırıya uğradığını aktardı.

Av. Oğul, AKP’nin okul sorumlusu Selçuk Kaya’nın, kendisini bahçeye çağırdığını ve boğazını sıktığını belirtti.

AKP’liler fotoğraf çekiyor, muhtar ise telefonla arıyor

AKP’lilerin seçmen listelerinin fotoğrafını çektiğini, muhtarın ise oy kullanmayan kişileri aradığını aktaran Oğul, “AKP’liler seçmen listelerinin fotoğraflarını çekiyorlardı. Mahalle muhtarı da o listeden boşlukları telefonla arıyordu. Bu da KVKK kapsamında bir suçtur. Kişisel verilerin ihlali. Kimlik numaralarıyla beraber çekiyorlardı. Sandığa giderek uyarıda bulunduk” dedi.

“Boğazımı sıktı”

AKP’nin okul sorumlu Selçuk Kaya’nın, fotoğrafları göstermek için kendisini bahçeye çağırdığını dile getiren Av. Oğul, Kaya’nın saldırısına maruz kaldığını şu sözlerle anlattı:

“AKP’nin okul sorumlusu Selçuk Kaya, ‘Fotoğrafları göstereceğim gel, kimlik numaralarını çekmedik’ diye çağırdı. Boğazıma sarıldı. Boğazımı sıktı. Araya girdiler. ‘Göreceksin sen, öldüreceğim gel’ diyerek beni tehdit etti.”

Av. Oğul, seçmenlerin oy kabinine telefonla girmemesi konusunda uyarılmasını istediği için de Selçuk Kaya tarafından tehdit edildiğini aktardı.

Oğul şöyle konuştu: “Sabah sandık kurullarını gezerek seçmenlerin oy kabinine telefonla girmemesi konusunda uyarılmasını istedim. Bundan rahatsız oldular. ‘Sen provoke ediyorsun bu mahalleyi dışarıdan gelip. Sana gösteririz gününü. Geçen seçimde de sen itirazlar ediyordun. Gününü göreceksin. Çok kötü şeyler olacak. Seni bu mahalleden çıkarmayız’ falan diye konuştular.”

“Organizeler, bizi sindirmeye çalışıyorlar”

Saldırı esnasında Kaya’nın yanında üç-beş kişinin olduğunu belirten Oğul, okul etrafında ise 50-60 kişilik bir grubun beklediğini dile getirdi.

Av. Oğul, “Okul sorumluları en önde, yanında da üç-beş kişi. Zaten buraya oy kullanma yaşında olmayan 14-15 yaşında gençleri toplamışlar. Onun dışında da çok kalabalık bir gruplar. Burada sayıları 50-60 kişi, organizeler. Bilinçli bir şekilde bizi sindirmeye çalışıyorlar” diye konuştu.

Oğul, okula polisin geldiğini, karakola giderek şikayetçi olacaklarını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.