Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bir devir sona erdi: Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı’nda Giovanni Guidetti ile yollar ayrıldı

Türkiye Voleybol Federasyonu, 2017’den beri Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı başantrenörlüğünü yapan Giovanni Guidetti ile yolların ayrıldığını açıkladı.

Giovanni Guidetti ile yollar ayrıldı

A Milli Kadın Voleybol Takımı’nda beklenmedik bir yol ayrılığı yaşandı. Milletler Ligi’nde yarı finalde İtalya’ya elenen ve üçüncülük maçında Sırbistan’a kaybeden Türkiye, Dünya Voleybol Şampiyonası’nda da çeyrek finalde Amerika Birleşik Devletleri’ne kaybederek hayal kırıklığı yaşadı. Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF), kötü gidişatın faturasını ise Giovanni Guidetti’ye kesti. TVF, 2017’den beri Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı başantrenörlüğünü yapan Guidetti ile yolların ayrıldığını açıkladı.

TVF’den yapılan açıklama şöyle:

“2017 yılından bu yana A Milli Kadın Voleybol Takımımızda başantrenör olarak görev yapan Giovanni Guidetti ile yapılan görüşme sonrasında karşılıklı olarak yolların ayrılmasına karar verilmiştir. Detaylar daha sonra Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ile Giovanni Guidetti’nin beraber yapacağı basın toplantısıyla açıklanacaktır.”

Giovanni Guidetti, geçtiğimiz günlerde ünlü tenisçi İpek Soylu’nun YouTube kanalına konuk olmuş ve çarpıcı açıklamalara imza atmıştı. İtalyan çalıştırıcı, kendilerine yönelik eleştirilere şöyle cevap vermişti: 

“İnsanlar bizim Ferrari olduğumuzu düşünüyor ve Ferrari medyamız var. Ama biz çok iyi bir Mercedesiz. Ve çok iyi bir Mercedes bir Ferrari değildir. Sen hâlâ temelde harika bir arabasın ama bir Ferrari değilsin. Bu yüzden şu anda takımımızın bir acı çektiğini düşünüyorum. Bu yüzden Sırbistan ve ABD’ye kaybetmemiz normal. Belki de 10 kez oynasak 2-3 kez kazanırız. Bu da oyuncu üzerinde fazla baskı yaratır. Oyunculara da ‘Çok takipçiniz var, çok sponsorunuz var ama bu da çok fazla baskı getirir’ dedim. Bu baskıyı da yönetmeniz gerekiyor.”

TVF, Guidetti’den boşalan göreve kimin getirileceğini önümüzdeki günlerde açıklayacak. İddialara göre; bu görev için ilk düşünülen aday İtalya Milli Takımı’nı çalıştıran Davide Mazzanti.  

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.