Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar tahliye edildi | Kerem Kolivar: “Bildiğimiz doğruları söylemeye devam edeceğiz”

“Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için başında 20 senedir böyle yöneticiler duruyor“ sözleri nedeniyle “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklanan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, dün (17 Kasım) tahliye edildi. Medyascope’a konuşan Cihan Kolivar’ın oğlu Kerem Kolivar, “Bildiğimiz doğruları söylemeye devam edeceğiz” dedi.

Ekmek Üreticileri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, 8 Kasım’da katıldığı bir televizyon programında “Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bilimsel bir şey konuşuyorum, ezber değil. Kişi başı tüketim 210 kilo; İsveç, Norveç, Japonya’da 50 kilo. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için başında 20 senedir böyle yöneticiler duruyor” demişti. Kolivar hakkında bu sözleri nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatıldı. “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak” suçunu işlediği gerekçesiyle gözaltına alınan Kolivar, daha sonra eski tarihli sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla 9 Kasım’da tutuklandı.

Kolivar, sekiz günlük tutukluluğun ardından dün akşam saatlerinde tahliye edildi. Kolivar’ın avukatı Bilge Çiftçi, karar hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Müvekkilimin tutuklanması en başından beri hukuka aykırıydı. Adaletin tecelli edeceğine inancımız sonsuzdu. Öyle de oldu. Tutuklama kararına yaptığımız itirazdaki gerekçelerimiz, mahkemece tahliye kararına gerekçe oldu. Bu da ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha gösteriyor. Soruşturma devam ediyor. Bildiğiniz üzere televizyon programındaki söylemleri ile gözaltına alınıp eski tarihli sosyal medya paylaşımlarıyla tutuklama kararı verilmişti. Müvekkil aleyhinde sürekli yeni bir suçlama gündeme getiriliyor. İddianamede neye yer verilecek merakla bekliyoruz.”

Cihan Kolivar ise tahliye edildikten sonra avukatı aracılığıyla yaptığı ilk açıklamada şunları söyledi: 

“Benim tek meselem İstanbul halkının ucuz ve sağlıklı yemek yemesidir. Tüm mücadelem bunun içindir. Ben Türk milletine hakaretten tutuklanmadım. Benim devletime ve milletime sevgimden kimse şüphe edemez. Desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ederim.” 

“Adalet tecelli etti”

Cihan Kolivar’ın oğlu Kerem Kolivar, tahliye hakkındaki düşüncelerini Medyascopea anlattı. Babasının tahliye olmasında avukatları Bilge Çiftçi’nin rolünün önemli olduğunun altını çizen Kolivar, şunları söyledi:

“Avukatımız gerçekten elinden gelenin fazlasını yaparak bir dilekçe hazırladı. Haklı olduğumuz bütün usülsüzlükleri dilekçesinde belirtti ve tutukluluğun kaldırılmasının gerekçe kararında da avukatımızın verdiği deliller önemli rol oynadı.”

Yargılanma sürecinin devam ettiğini vurgulayan Kolivar, “Adalet tecelli etti. Suçsuz olduğumuzu zaten biliyorduk. Bu süreç 10 gün boyunca devam etti ama tabii ki yargılanma süreci devam ediyor. Babam tutuksuz yargılanacak. En azından şimdilik sevinçliyiz” diye konuştu.

“Bildiğimiz doğruları söylemeye devam edeceğiz”

Medyascopea daha önce verdiği röportajda adalete olan güveninin hiçbir koşulda azalmayacağını söyleyen Kerem Kolivar, “Daha önce konuştuğumuzda da adalete karşı inancımın sürdüğünü ama adaleti sağlayanlardan emin olamadığımı söylemiştim. Demek ki babamın tahliye kararını veren insanların adalet duyguları varmış” dedi.

Yaşanan bu sürecin otosansür uygulamalarına neden olmayacağını vurgulayan Kolivar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu olay bizim otosansür uygulamamıza yol açmayacak. Bildiğimiz doğruları söylemeye devam edeceğiz. Aklımızdan geçenleri söyleyemezsek toplum olarak tek bir düşünceye sahip oluruz. Öyle bir dünya yok. Hakaret etmediğim sürece ben düşüncelerimi söylemekten kaçınmam.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.