Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague’de sekizinci hafta sona erdi: Fenerbahçe Beko, Panathinaikos engelini 107-77 ile geçti

Turkish Airlines EuroLeague’de sekizinci hafta heyecanı dün oynanan dört karşılaşma ile sona erdi. Panathinaikos’u konuk eden temsilcimiz Fenerbahçe Beko, sahadan 107-77’lik skorla galip ayrılarak liderliğini sürdürdü.

Turkish Airlines EuroLeague sekizinci hafta mücadelesinde Panathinaikos’u konuk eden temsilcimiz Fenerbahçe Beko, rakibini 30 sayı farkla 107-77 mağlup etti. Bu sezonki yedinci galibiyetini elde eden Fenerbahçe Beko liderliğini sürdürdü.

Karşılaşmanın ilk çeyreğine Nick Calathes’in etkili performansı ile iyi başlayan Fenerbahçe Beko, ilk 3 dakikayı 13-5 üstünlükle geçirdi. Ancak Dwayne Bacon ve Derrick Williams’ın sayıları ile geri dönen Panathinaikos bitime 2 dakika kala skoru 20-20’de eşitledi. Çeyreğin son bölümünde de üstünlüğü ele alan konuk ekip ilk çeyreği 25-22 üstün kapattı. İkinci çeyreğe Melih Mahmutoğlu’nun üçlükleri ile harika bir başlangıç yapan temsilcimiz, yakaladığı 13-0’lık seri ile devrenin bitimine 7 dakika kala 35-25 öne geçti. Devrenin son bölümünde de üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe Beko, Scottie Wilbekin’in sayıları ile farkı daha da açarak, ilk yarıyı 55-40 üstün kapattı.

İkinci yarıya da etkili başlayan sarı-lacivertliler, 7:22 kala skoru 62-42’ye getirerek farkı 20 sayıya kadar çıkardı. Üçüncü çeyreğin ilerleyen bölümünde de rakibinin yaklaşmasına izin vermeyen Fenerbahçe Beko, son çeyreğe 78-55 üstün girdi. Farkın iyice açılmasıyla son çeyrekte rotasyonda daha az süre bulan oyunculara şans tanıyan Fenerbahçe Beko, Carsen Edward, Şehmus Hazer ve Nigel Hayes-Davis’in etkili olduğu bölümde farkı daha da açarak karşılaşmadan 107-77’lik skorla galip ayrıldı.

Fenerbahçe Beko’da Scottie Wilbekin 19 sayı, Nigel Hayes-Davis 16 sayı, Carsen Edward 14 sayı ve 6 ribaund ve Jonathan Motley de 10 sayı kaydetti. Panathinaikos’ta ise Dwayne Bacon 20 sayı ve 5 ribaund, Georgios Papagiannis 12 sayı, Nate Wolters 11 sayı ve 5 asist ve Derrick Williams da 10 sayı ile oynadı.

Karşılaşmanın özeti:

Dün oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçlar ve puan durumu:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.