Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 Dünya Kupası’nda üçüncü günün ardından: Herve Renard, Messi’yi durdurdu – Guillermo Ochoa, Robert Lewandowski’ye “Dur” dedi – Son şampiyon Fransa, Avustralya’yı farklı geçti

2022 FIFA Dünya Kupası’nda heyecan devam ediyor. C Grubu’nun açılış maçında turnuvanın favorilerinden Arjantin, öne geçtiği maçta Suudi Arabistan’a 2-1 mağlup oldu. Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, bu tarihi galibiyetin ardından ülkede resmi tatil ilan etti. C Grubu’nun diğer maçında Meksika ile Polonya, sahadan golsüz beraberlik ile ayrıldı. Turnuvanın güçlü takımlarından Danimarka, D Grubu’nun ilk maçında Tunus ile golsüz berabere kaldı. Grubun diğer maçında turnuvanın son şampiyonu Fransa, Avustralya’yı 4-1 yendi. 

Suudi Arabistan, Lionel Messi’nin Arjantin’ini yendi

2022 FIFA Dünya Kupası’nda heyecan devam ediyor. C Grubu’nun açılış maçında turnuvanın favorilerinden Arjantin, Suudi Arabistan ile karşı karşıya geldi. Lusail Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Slovenya Futbol Federasyonu’ndan Slavko Vincic düdük çaldı. 

Arjantin, 10. dakikada Lionel Messi’nin penaltı golüyle öne geçti. Tangocular, kalan dakikalarda ise Suudi Arabistan’ın ofsayt taktiği ile baş edemedi. Arjantin, rakibi karşısında ilk yarıda toplam 7 kez ofsayta düştü. Bu 7 ofsayt pozisyonunun 3’ünde meşin yuvarlak ağlarla buluşmuştu. 

İlk yarıda skoru 1-0’da tutan Suudi Arabistan, ikinci yarıya fırtına gibi girdi. Herve Renard’ın ekibi, 48. dakikada Saleh Al Shehri, 53. dakikada ise Salem Al Dawsari’nin golleriyle yenik duruma düştüğü maçta geri dönmeyi başardı. 

Suudi Arabistan’a 2-1 mağlup olarak büyük hayal kırıklığı yaşayan Arjantin, gruptaki ikinci maçında Meksika ile karşılaşacak. Suudi Arabistan ise Polonya ile kozlarını paylaşacak. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Lionel Messi, Diego Maradona (1982, 1986 & 1994) ve Gabriel Batistuta’yı (1994, 1998 & 2002) geride bırakarak Arjantin formasıyla dört farklı Dünya Kupası’nda gol atan ilk oyuncu oldu (2006, 2014, 2018 & 2022).

36 maçlık yenilmezlik serisi Suudi Arabistan karşısında son bulan Arjantin, 1930’dan (vs Uruguay) bu yana ilk kez ilk yarısını önde kapattığı bir Dünya Kupası maçını kaybetti. 

Arjantin, 1974’ten (2-3 vs Polonya) bu yana ilk kez bir Dünya Kupası’ndaki ilk maçında 2+ gol yedi. 

Suudi Arabistan kalecisi Mohamed Al Owais, Arjantin maçının en iyi oyuncusu seçildi.

Suudi Arabistan’da resmi tatil ilan edildi

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, şampiyonluk adaylarından Arjantin karşısında alınan tarihi galibiyetin ardından ülkede resmi tatil ilan etti. Kraliyet Divanı’ndan yapılan açıklamada, “Suudi Arabistan Kralı, eğitim kurumlarının tüm kademeleri dahil olmak üzere özel ve resmi tüm sektörlerde çarşamba günü resmi tatil olması talimatı vermiştir” denildi. Suudi Arabistan’ın Arjantin galibiyeti Mısır, Kuveyt ve Gazze Şeridi’nde de sokaklarda coşkuyla kutlandı.

Guillermo Ochoa, Robert Lewandowski’ye “Dur” dedi 

C Grubu’nun diğer maçında Meksika ile Polonya karşı karşıya geldi. 974 Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Avustralya Futbol Federasyonu’ndan Christopher Beath düdük çaldı.

Arjantin’in Suudi Arabistan mağlubiyetinin ardından daha önemli hale gelen Meksika-Polonya karşılaşması büyük heyecana sahne oldu. İlk yarıda oyun üstünlüğünü elinde bulunduran Meksika, rakibi karşısında önemli pozisyonlar yakaladı. Ancak Kuzey Amerika temsilcisi bu pozisyonlarda Polonya’nın tecrübeli kalecisi Wojciech Szczesny’yi geçemedi. 

İkinci yarıda oyunun temposu oldukça düştü. Bu dakikalarda sahneye çıkan dünyaca ünlü forvet Robert Lewandowski, 58. dakikada takımına penaltı kazandırdı. Ancak Lewandowski, penaltı vuruşunda kaleci Guillermo Ochoa engeline takıldı. Kariyerinde beşinci kez Dünya Kupası deneyimi yaşayan 37 yaşındaki Ochoa, böylelikle Meksika’ya 1 puanı getiren isim olmayı başardı. 

Meksika, grubun ikinci maçında Arjantin ile karşı karşıya gelecek. Polonya ise lider Suudi Arabistan ile kozlarını paylaşacak. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Polonya, 1966’dan (seri penaltılar hariç) bu yana Dünya Kupası’nda üst üste üç penaltı vuruşunu gole çeviremeyen ilk ülke oldu (Robert Lewandowski – 2022, Maciej Zurawski – 2002 & Kazimierz Deyna – 1978). 

Guillermo Ochoa, 1966’dan bu yana Dünya Kupası’nda (seri penaltılar hariç) penaltı kurtaran ilk Meksika kalecisi oldu.

Guillermo Ochoa, Polonya karşılaşmasının oyuncusu seçildi.

2022 Dünya Kupası’nda D Grubu 1. maçlarını Medyascope Spor Servisi’nden Kubilayhan Kavrazlı yorumladı:

Danimarka ile Tunus yenişemedi

D Grubu ilk maçında Danimarka ile Tunus, Education Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı Meksika Futbol Federasyonu’ndan Cesar Ramos yönetti.  

Her iki takım da karşılaşma boyunca mutlak gol fırsatlarından faydalanamadı. Tunus’un 23. dakikada Jebari ile bulduğu gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Dakikalar 55’i gösterdiğinde ise bu kez Danimarka Skov Olsen ile topu filelere gönderdi ancak yine ofsayt gerekçesiyle gol iptal edildi. Geçen sezon Trabzonspor ile Süper Lig’de şampiyonluk yaşayan Andreas Cornelius, 70. dakikada uzun yıllar unutulmayacak bir gol fırsatından yararlanamadı. Kristensen’in kafasıyla indirdiği topa hareketlenen Cornelius, boş kaleye yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlağı direğe nişanladı. Kalan dakikalarda gol olmayınca, Danimarka ve Tunus 0-0 berabere kalarak sahadan birer puanla ayrıldı. 

Danimarka’da, Galatasaray forması giyen Victor Nelsson ile Trabzonspor ‘da top koşturan Larsen, yedekler arasında yer aldı.

Danimarka, gruptaki ikinci maçında Fransa ile karşılaşacak. Tunus ise Avustralya ile kozlarını paylaşacak.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Cornelius’un değerlendiremediği pozisyon:

Son şampiyon, Avustralya’yı rahat geçti

2018 FIFA Dünya Kupası’nın şampiyonu Fransa, Katar’daki ilk maçına Avustralya karşısında çıktı. Al Jonoub Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Güney Afrika Futbol Federasyonu’ndan Victor Gomes düdük çaldı.

Fransa, 9. dakikada Goodwin’in golüyle yenik duruma düştüğü karşılaşmada çabuk toparlanarak geri dönmeyi başardı. Fransa, 27. dakikada Theo Hernandez’in asistinde kafa vuruşunu yapan Rabiot ile skora dengeyi getirdi. 32. dakikada ise Rabiot bu sefer asisti yapan isim oldu ve Olivier Giroud kale önünde meşin yuvarlağı filelere yolladı. İlk yarı, Fransa’nın 2-1 üstünlüğüyle sona erdi. 

İkinci yarıda oyun üstünlüğünü tamamen eline alan Fransa, 68. dakikada Kylian Mbappe ile aradaki farkı ikiye çıkardı. Maçın skorunu ise Olivier Giroud belirledi. Giroud, böylelikle 51 gole ulaşarak Thierry Henry ile beraber Fransa Milli Takımı tarihinde en çok gol atan oyuncu oldu. Fransa, Avustralya’yı 4-1 yenerek turnuvaya 3 puan ile başladı. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Olivier Giroud (36 yaş 53 gün), Zinedine Zidane’ı (34 yaş 16 gün) geride bırakarak Dünya Kupası tarihinde Fransa formasıyla gol atan en yaşlı oyuncu oldu. 

2022 Dünya Kupası’nda D Grubu 1. maçlarını Medyascope Spor Servisi’nden Yahya Kemal Doğan yorumladı:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.