Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Arjantin’de hüzün, Suudi Arabistan’da mutluluk hakim: Bugün ülkede resmi tatil ilan edildi

Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası’nda turnuvanın favorilerinden Arjantin, C Grubu’nun dünkü (22 Kasım) açılış maçında Suudi Arabistan’a 2-1 mağlup oldu. Suudiler’in tarihi galibiyetinin ardından bugün ülkede resmi tatil ilan edildi.

Arjantin’in 36 maçlık yenilmezlik serisini bozan Suudi Arabistan’da büyük bir sevinç havası hakim. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve Kral Selman bin Abdülaziz el Suud, bu beklenmedik galibiyetin ardından 23 Kasım Çarşamba gününü ulusal tatil ilan etti.

Devlet medyasından yapılan açıklamada, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın halkın milli takımın aldığı bu galibiyeti kutlaması için bir resmi tatil önerisi yaptığı ve bu önerinin Kral Selman tarafından onaylandığı belirtildi. Bugün tüm kamu ve özel sektör çalışanları ile öğrenciler tatil yapacak.

Veliaht Prens Selman dün oynanan maçta görülmedi ancak pazar günkü turnuva açılışına katılmıştı. Suudi Arabistan Milli Takımı’nın tarihi galibiyetin ardından Veliaht Prens’in kardeşlerinden Prens Suud, Instagram hesabından bir fotoğraf paylaştı. Fotoğrafta diğer kardeşi Enerji Bakanı Prens Abdülaziz ile birlikte secde ettikleri ve Suudi Arabistan bayrağı tuttukları görülüyor.

Suudi Arabistan’ın galibiyeti ev sahibi Katar için de tarihi bir ana sahne oldu. Katar Emiri Şeyh Temim de maçı izlerken Suudi Arabistan bayrağını omzuna astı. Galibiyetin ardından da Doha’daki gökdelenlere “Tebrikler Yeşiller” yazılı görüntüler yansıtıldı.

“Onlar sadece Messi’ye güveniyorlardı”

Galibiyetin ardından Reuters’a konuşan bir Suudi taraftar, duygularını şöyle dile getirdi:

“Allah’a şükür oyuncularımız başardı ve onları sahadan sildik. Onlar sadece bir oyuncularına güveniyorlardı fakat biz takım olarak mücadele ettik, onları yok ettik ve başardık. Suudi Arabistan’a dikkat edin çünkü dokunduğunuzda canınız yanar.”

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.