Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 Dünya Kupası’nda üçüncü gün: Turnuva tarihinin en büyük sürprizi – Lionel Messi’nin Arjantin’i, Suudi Arabistan’a kaybetti

2022 FIFA Dünya Kupası’nda heyecan devam ediyor. C Grubu’nun açılış maçında turnuvanın favorilerinden Arjantin, öne geçtiği maçta Suudi Arabistan’a 2-1 mağlup oldu. 

Messi’nin Arjantin’i, Suudi Arabistan’a kaybetti

2022 FIFA Dünya Kupası’nda heyecan devam ediyor. C Grubu’nun açılış maçında turnuvanın favorilerinden Arjantin, Suudi Arabistan ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmada Slovenya Futbol Federasyonu’ndan Slavko Vincic düdük çaldı. 

Lusail Stadyumu’nda oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan Arjantin, 10. dakikada Lionel Messi’nin penaltı golüyle öne geçti. Tangocular, kalan dakikalarda ise Suudi Arabistan’ın ofsayt taktiği ile baş edemedi. Arjantin, rakibi karşısında ilk yarıda toplam 7 kez ofsayta düştü.

İlk yarıda skoru 1-0’da tutan Suudi Arabistan, ikinci yarıya fırtına gibi girdi. Herve Renard’ın ekibi, 48. dakikada Saleh Al Shehri, 53. dakikada ise Salem Al Dawsari’nin golleriyle yenik duruma düştüğü maçta geri dönmeyi başardı. 

Suudi Arabistan’a 2-1 mağlup olarak büyük hayal kırıklığı yaşayan Arjantin, gruptaki ikinci maçında Meksika ile karşılaşacak. Suudi Arabistan ise Polonya ile kozlarını paylaşacak. 

Lionel Messi’nin penaltıdan attığı gol:

Suudi Arabistan’ın beraberlik golü:

Suudi Arabistan’ın Salem Al Dawsari ile bulduğu gol:

Arjantin’in ikinci yarıda yediği gollerle Suudi Arabistan’a 2-1 kaybetmesini Medyascope Spor Servisi’nden Kubilayhan Kavrazlı yorumladı:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.