Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague’de dokuzuncu hafta karşılaşmaları devam ediyor: Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko rakiplerine geçit vermedi

Turkish Airlines EuroLeague’in dokuzuncu haftasında parkeye çıkan temsilcilerimiz Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes, rakiplerini deplasmanda mağlup etti. İlk olarak haftanın açılış karşılaşmasında sahaya çıkan Fenerbahçe Beko, AS Monaco’yu deplasmanda 96-93’lük skorla mağlup etti ve liderliğini sürdürdü. Anadolu Efes ise EA7 Emporio Armani Milan deplasmanında 80-51’lik skorla galip gelerek moral depoladı.


AS Monaco 93-96 Fenerbahçe Beko

Turkish Airlines EuroLeague’in dokuzuncu haftasında, zirveyi yakından ilgilendiren karşılaşmada, Fenerbahçe Beko, en yakın iki takipçisinden biri olan AS Monaco’yu deplasmanda 96-93’lük skorla mağlup ederek liderliğini perçinledi. Sekizinci galibiyetini alan sarı-lacivertliler en yakın rakibi ile arasındaki farkı iki galibiyete çıkardı.

Fenerbahçe Beko 10. hafta karşılaşmasında 24 Kasım Perşembe günü saat 22.30’ta EA7 Emporio Armani Milan deplasmanında parkeye çıkacak.

Karşılaşmanın ilk çeyreğine iyi başlayan ev sahibi AS Monaco, Donatas Motiejunas’ın etkili olduğu ilk 2 dakikayı 7-2 üstün geçirdi. Ardından Nigel Hayes-Davis’in sayıları ile oyunu dengeleyen Fenerbahçe Beko bitime 5 dakika kala 10-9 öne geçti. Çeyreğin son bölümünde Nick Calathes’in sayıları ile üstünlüğü ele alan temsilcimiz ilk çeyreği 21-18 önde kapattı. İkinci çeyreğe de iyi başlayan Sarı-Lacivertliler, bitime 7:54 kala skoru 28-18’e getirdi ve farkı çift hanelere çıkardı. Ancak yakaladığı seriyle farkı kapatan AS Monaco, devrenin bitimine 5:41 kala skoru 30-27’ye getirdi ve koç Itoudis molasını kullandı. Devrenin son bölümünde, Carsen Edwards’ın sayılarıyla farkı tekrar açan Fenerbahçe Beko, ilk yarıyı 45-38 önde kapattı.

İkinci yarıya da etkili başlayan Fenerbahçe Beko, Scottie Wilbekin ve Jonathan Motley’nin etkili olduğu ilk 3 dakikada, skoru 56-43’e getirdi ve AS Monaco koçu molasını kullandı. Çeyreğin ilerleyen bölümünde de dış atışlarda bulduğu isabetlerle farkı daha da açan Fenerbahçe Beko, son çeyreğe 79-60 üstünlükle girdi. Son çeyreğe Alpha Diallo’nun sayılarıyla etkili giren AS Monaco yakaladığı 11-4’lük seri ile bitime 7 dakika kala farkı 12 sayıya kadar indirdi. Hücumdaki ritmini iyice artıran ev sahibi ekip, Mike Jame ve Diallo’nun sayıları ile 3:27 kala skoru 89-83’e getirdi. AS Monaco son dakika içerisinde farkı 1 sayıya kadar indirmeyi başarsa da, faul çizgisinde hata yapmayan temsilcimiz Fenerbahçe Beko, karşılaşmadan 96-93’lük skorla galip ayrıldı.

Fenerbahçe Beko’da Nigel Hayes-Davis 21 sayı ve 5 ribaund, Nick Calathes 15 sayı ve 7 asist, Scottie Wilbekin 13 sayı ve 7 asist, Carsen Edwards 12 sayı ve Marko Guduric de 11 sayı kaydetti. AS Monaco’da ise Jordan Loyd 18 sayı ve 5 ribaund, Mike James 17 sayı ve 5 asist, Alpha Diallo 16 sayı ve 5 ribaund, Elie Okobo 12 sayı ve 5 asist ve Donatas Motiejunas da 11 sayı ile oynadı.  

Karşılaşmanın özeti:

EA7 Emporio Armani Milan 51-80 Anadolu Efes

Turkish Airlines EuroLeague’in dokuzuncu haftasında oynanan bir diğer karşılaşmada ise temsilcimiz Anadolu Efes, EA7 Emporio Armani Milan’ı deplasmanda 80-51’lik skorla mağlup etti. Bu sezon ilk kez üst üste iki galibiyet alan Anadolu Efes, 4 galibiyet ve 5 mağlubiyetle 10. sıraya yükseldi.

Anadolu Efes, 10. hafta karşılaşmasında 25 Kasım Cuma günü saat 22.30’ta Virtus Segafredo Bologna deplasmanında parkeye çıkacak.

Karşılaşmanın ilk çeyreğine iyi başlayan ev sahibi ekip EA7 Emporio Armani Milan, üç sayılık atışlarda bulduğu isabetlerle birlikte, ilk 4 dakikayı 8-3’lük üstünlükle geçirdi. Çeyreğin ilerleyen bölümünde hücumdaki etkinliğini arttıran temsilcimiz, Tibor Pleiss ve Will Clyburn’ün üç sayılık isabetleri ile bitime 3 dakika kala 13-12 öne geçti. Son bölümü dengede geçen ilk çeyrek, 18-18 sona erdi. İkinci çeyreğe iyi başlayan İtalya temsilcisi, yakaladığı 10-2’lik seri ile bitime 5:34 kala 28-20 öne geçti. Ancak hemen cevap veren temsilcimiz iki dakika içerisinde yakaladığı 8-0’lık seri ile skoru eşitledi. Devrenin son bölümü de karşılıklı sayılarla geçerken, ilk yarı 34-34 eşitlikle geçildi. 

İkinci yarıya harika bir başlangıç yapan temsilcimiz, yakaladığı 13-0’lık seri ile bitime 5 dakika kala skoru 47-34’e getirdi. Will Clyburn’ün kusursuz oynadığı üçüncü çeyrekte rakibinin yaklaşmasına izin vermeyen lacivert-beyazlılar, son çeyreğe de 55-41 üstün girdi. Son çeyrekte de Will Clyburn başta olmak üzere üç sayılık atışlarda yakaladığı yüksek yüzdeyle farkı iyice açan Anadolu Efes, karşılaşmadan 80-51 galip ayrıldı.

Anadolu Efes’te Will Clyburn 24 sayı ve 9 ribaund, Tibor Pleiss 13 sayı, Vasilije Micic 12 sayı ve Amath M’Baye 10 sayı ile oynadı. EA7 Emporio Armani Milan’da ise Naz Mitrou-Long 10 sayı kaydetti. 

Karşılaşmanın özeti:

EuroLeague’de dün akşam (22 Kasım) oynanan karşılaşmalarda alınan toplu sonuçlar:

Bugün oynanacak karşılaşmaların programı:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.