Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır-Silvan’da polisin imha ettiği biber gazı paniğe neden oldu

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki kullanım tarihi geçen biber gazlarının imhası sırasında rüzgâr hesaba katılmayınca ilçe sakinleri zor anlar yaşadı. İlçe dışındaki çöplükte imha edilen biber gazları rüzgarın etkisiyle ilçe merkezindeki vatandaşlarda, “Kimyasal silah atıldı” endişesine yol açtı.

Silvan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde bulunan ve kullanım tarihi geçen biber gazları, bugün saat 10:00 sıralarında merkeze 5 kilometre uzaklıkta bulunan ilçe çöplüğüne götürülerek imha edilmeye başlandı. Polis imha sırasında önlem alırken, rüzgarın şiddeti ile yönünü hesaplayamayınca özellikle çöplük alınana yakın mahalleler biber gazının etkisinde kaldı. Olaydan haberdar olmayan esnaf ve vatandaşlar bir anda gözlerinin yanıp yaşardığını ve burunlarının aktığını fark etti. Herkes ne olduğunu sormaya başladı.

Eski CHP Silvan İlçe Başkanı Abdullah Manaz, saat 10:00 sıralarında bir taziyede bulunduğunu ve taziyeden çıktıktan sonra birden gözlerinin yandığını ve yaşardığını, ardından burnunun aktığını söyledi. Manaz, karşılaştığı vatandaşların da aynı şikâyetleri yaşadığını görünce “Acaba kimyasal silah mı atıldı” endişesine kapıldıklarını söyledi. Manaz, “Sonradan öğrendik ki eski biber gazlarını ilçe çöplüğünde imha etmişler. Rüzgarın etkisiyle ilçede yüzlerce kişi normalde toplumsal olaylarda etkilendiği biber gazından bu kez imha edilirken etkilendi” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.