Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya-Ukrayna savaşında 274. gün | Rusya, Ukrayna’nın enerji altyapısını hedef almaya devam ediyor, Kiev karanlığa gömüldü

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları devam ediyor. Ukrayna Devlet Başkan Volodimir Zelenskiy, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni Rusya’ya karşı harekete geçmeye çağırdı. Rusya, Ukrayna’ya düzenlediği hava saldırılarında başta Kiev olmak üzere birçok bölgenin enerji altyapısını hedef aldı. Saldırılarda altı kişi hayatını kaybetti.

Rusya, düzenlediği hava saldırılarıyla Ukrayna’nın enerji altyapısını hedef almaya devam ediyor. Ukrayna’nın Kiev bölge valisi, Rusya’nın saldırılarında ülkenin batısındaki Khmelnytskyi nükleer santralinin güç ünitelerinin bağlantısının kesildiğini söyledi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de Rusya’nın saldırılarını “enerji terörü” olarak nitelendirdi.

Rusya, ilhak ettiği Herson’dan birliklerini geri çekmiş ve bu birlikleri doğuya kaydırmıştı. Doğuda çatışmalar hızlanırken Ukrayna ordusu, Luhansk’taki bir mühimmat deposuna saldırı düzenledi. Bu saldırıda 50 Rus askeri öldü, 50’si ise yaralandı.

Avrupa Parlamentosu (AP) Rusya’yı “terörizm sponsoru devlet” olarak ilan etti. Strazburg’da dün (23 Kasım) yapılan oylamada 494 milletvekili lehte, 58 milletvekili aleyhte ve 44 milletvekili ise çekimser oy kullandı. AP milletvekilleri, Rusya’yı terörizm sponsoru devlet olarak ilan ederek, Rusya lideri Vladimir Putin ve Moskova’nın, Ukrayna’da işlediği iddia edilen suçlardan ötürü uluslararası bir mahkemede sorumlu tutulmasına zemin hazırlamak istiyor. Parlamentonun aldığı bu kararın ardından Kremlin yanlısı hackerlar, AP’nin internet sitesine siber saldırı düzenledi.

Öte yandan Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Ukrayna’ya silah, mühimmat ve hava savunma teçhizatını da içerecek 400 milyon dolarlık ek askeri yardım gönderdi. Bu yardımla birlikte Biden yönetiminin Ukrayna’ya toplam yardımı 19,7 milyar dolara ulaştı.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.