Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague’de dokuzuncu hafta sona erdi: Fenerbahçe Beko’nun 10. haftadaki rakibi EA7 Emporio Armani Milan

Turkish Airlines EuroLeague’de dokuzuncu hafta dün (23 Kasım) oynanan üç karşılaşma ile sona erdi. Çift maç haftasında dokuzuncu haftayı ikide iki ile geçen temsilcilerimiz, bugün ve yarın 10. hafta karşılaşmalarında parkeye çıkacak. Temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko, bugün saat 22.30’da EA7 Emporio Armani Milan’a konuk olacak. Anadolu Efes ise yarın saat 22.30’da Virtus Segafredo Bologna deplasmanında galibiyet arayacak.

Panathinaikos 88-85 Virtus Segafredo Bologna

Turkish Airlines EuroLeague’in dokuzuncu hafta karşılaşmasında Panathinaikos, konuk ettiği Virtus Segafredo Bologna’yı 88-85’lik skorla mağlup etti. Dokuz hafta sonunda üçüncü galibiyetini elde eden ev sahibi ekip, son sıradan kurtulamadı. Virtus Segafredo Bologna ise dört galibiyette kaldı.

Panathinaikos’ta Derrick Williams 26 sayı ve 8 ribaund, Nate Wolters 18 sayı, Paris Lee 15 sayı, Dwayne Bacon 14 sayı ve Arturas Gudaitis 10 sayı kaydetti.Virtus Segafredo Bologna’da ise Mam Jaiteh 20 sayı ve 10 ribaund, Semi Ojeleye 19 sayı ve 5 ribaund, İffe Lundberg 14 sayı ve 8 asist, Milos Teodosic 12 sayı ve 5 asist ve Daniel Hackett 11 sayı ile oynadı.  

Karşılaşmanın özeti:

LDLC Asvel Villeurbanne 74-75 Bayern Münih

Dün oynanan bir diğer karşılaşmada ise Bayern Münih, LDLC Asvel Villeurbanne’ı deplasmanda 75-74’lük skorla mağlup etti. Dokuzuncu hafta sonunda üçüncü galibiyetini elde eden Bayern Münih, rakibi LDLC Asvel Villeurbanne ile puanını eşitledi.

Bayern Münih’te Vladimir Lucic 13 sayı ve 5 ribaund, Nick Weiler-Babb 12 sayı ve 5 asist, Andreas Obst 12 sayı ve Augustine Rubit 10 sayı ve 6 ribaund ile oynadı. LDLC Asvel Villeurbanne’da ise Nando De Colo 15 sayı, Jonah Matthews 13 sayı ve Youssoupha Fall da 11 sayı ve 6 ribaund kaydetti.

Karşılaşmanın özeti:

Cazoo Baskonia Vitoria-Gasteiz 93-73 Zalgiris Kaunas

Dün oynanan son karşılaşmada ise Cazoo Baskonia Vitoria-Gasteiz, konuk ettiği Zalgiris Kaunas’ı 93-73’lük skorla mağlup etti. Ev sahibi Cazoo Baskonia Vitoria-Gasteiz, beşinci galibiyetini alırken, rakibi Zalgiris Kaunas’ı geride bırakarak altıncı sıraya yükseldi.

Cazoo Baskonia Vitoria-Gasteiz’de Matthew Costello 19 sayı ve 7 ribaund, Darius Thompson 19 sayı ve 5 asist, Pierria Henry 15 sayı ve Vanja Marinkovic de 14 sayı kaydetti. Zalgiris Kaunas’ta ise Edgaras Ulanovas 18 sayı, Keenan Evans 17 sayı, Tomas Dimsa 11 sayı ve Ignas Brazdeikis 10 sayı kaydetti.

Karşılaşmanın özeti:

EA7 Emporio Armani Milan – Fenerbahçe Beko

Turkish Airlines EuroLeague’in 10. hafta karşılaşmasında temsilcimiz Fenerbahçe Beko, bu akşam (24 Kasım) saat 22.30’da EA7 Emporio Armani Milan deplasmanında sahaya çıkacak. Geride kalan dokuz haftada, aldığı tek mağlubiyetle ilk sırada yer alan Fenerbahçe Beko’nun en yakın rakibi ile arasında 2 galibiyetlik fark bulunuyor. Ev sahibi ekip ise üç galibiyet ve altı mağlubiyet ile 16. sırada yer alıyor. EA7 Emporio Armani Milan son olarak salı günü bir diğer temsilcimiz Anadolu Efes’i konuk etmiş ve sahadan 80-51’lik skorla mağlup ayrılmıştı. 

Geçen sezon iki takım arasında oynanan karşılaşmalarda, deplasman ekipleri sahadan galip ayrılan taraf olmuştu. İstanbul’da oynanan karşılaşmada konuk ekip EA7 Emporio Armani Milan 68-43’lük skorla galip gelirken, Milano’da oynanan karşılaşmayı ise Fenerbahçe 71-60 kazanmıştı.  

Karşılaşma öncesinde Fenerbahçe Beko’da sakatlığı bulunan Nemanja Bjelica dışında eksik bulunmuyor. EA7 Emporio Armani Milan’da ise sakatlıkları bulunan Shavon Shields, Stefano Tonut ve Billy Baron karşılaşmada forma giyemeyecek. Hastalığı sebebiyle son üç maçı kaçıran Luigi Datome’nin durumu ise belirsiz. 

Virtus Segafredo Bologna – Anadolu Efes

Turkish Airlines EuroLeague’in 10. haftasında temsilcimiz Anadolu Efes, yarın (25 Kasım) akşam saat 22.30’da Virtus Segafredo Bologna deplasmanında parkeye çıkacak. Son iki maçını kazanarak formunu yükselten Anadolu Efes, bu karşılaşmadan da galip ayrılarak galibiyet/mağlubiyet yüzdesini eşitlemek istiyor. 

Karşılaşma öncesinde temsilcimiz Anadolu Efes’te uzun zamandır sakatlığı bulunan Shane Larkin dışında eksik bulunmuyor. Virtus Segafredo Bologna’da ise Awadu Abass ve Tornike Shengelia sakatlıkları sebebiyle karşılaşmada forma giyemeyecek. 

Bugün (24 Kasım) oynanacak karşılaşmaların programı:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler