Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 FIFA Dünya Kupası’nda beşinci günün ardından: Cristiano Ronaldo, bir kez daha tarihe geçti – Richarlison’dan Sırbistan filelerine harika gol

2022 FIFA Dünya Kupası’nda heyecan devam ediyor. Turnuvanın en büyük favorisi Brezilya, G Grubu’ndaki ilk maçında Sırbistan’ı Richarlison’un golleriyle 2-0 mağlup etti. Grubun diğer maçında İsviçre, Kamerun’u Embolo’nun golüyle geçti. Öte yandan Cristiano Ronaldo’nun Portekiz’i de Katar’da sahne aldı. H Grubu’nun ilk maçında Gana ile karşılaşan Portekiz, rakibini Cristiano Ronaldo (penaltı), Joao Felix ve Rafael Leao’nun golleriyle 3-2 yendi. Gana filelerini sarsan Ronaldo, beş farklı Dünya Kupası’nda gol atan ilk isim oldu. Grubun diğer maçında Uruguay ile Güney Kore, sahadan golsüz beraberlikle ayrıldı. 

İsviçre, Kamerun’u tek golle geçti

2022 FIFA Dünya Kupası’nda heyecan devam ediyor. G Grubu’nun açılış maçında İsviçre, Kamerun ile karşı karşıya geldi. Al Janoub Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı Arjantin Futbol Federasyonu’ndan Facundo Tello yönetti.  

G Grubu’nda sürprize imza atmak isteyen İsviçre, Kamerun karşısında istediği futbolu sahaya yansıtmakta zorlandı. İlk yarıda Afrika temsilcisini çözemeyen Murat Yakın’ın ekibi, ikinci yarının hemen başında öne geçmeyi başardı. Kamerun asıllı İsviçreli forvet Breel Embolo, Xherdan Shaqiri’nin pasında fileleri sarsarak takımını galibiyete taşıyan isim oldu. Kamerun doğumlu Embolo, attığı golün ardından sevinç gösterisinde bulunmadı.  

Kamerun’u 1-0 mağlup eden İsviçre, gruptaki ikinci maçında Brezilya ile karşılaşacak. Kamerun ise Sırbistan ile kozlarını paylaşacak. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Uruguay ile Güney Kore yenişemedi

H Grubu’nun açılış maçında Uruguay ile Güney Kore kozlarını paylaştı. Er Reyyan şehrindeki Education City Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Fransa Futbol Federasyonu’ndan Clement Turpin düdük çaldı. 

Turnuvada büyük iddiaları olan Uruguay, Güney Kore karşısında izleyenlere hayal kırıklığı yarattı. Maç boyunca istediği pozisyonları üretemeyen Güney Amerika temsilcisi, sahadan golsüz beraberlikle ayrıldı. 

Uruguay’da Galatasaray forması giyen futbolcular Fernando Muslera ve Lucas Torreira’nın yanı sıra Trabzonspor’da top koşturan Maxi Gomez, maçı yedek kulübesinden takip etti. 

2022 Dünya Kupası, şimdiden grup maçları sürecinde en fazla 0-0’a sahne olan turnuva oldu (OPTA).

Uruguay 0-0 Güney Kore

Fas 0-0 Hırvatistan

Meksika 0-0 Polonya

Danimarka 0-0 Tunus

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Cristiano Ronaldo tarihe geçti

Turnuvanın favorilerinden Portekiz, H Grubu’nun ilk maçında Gana ile kozlarını paylaştı. 974 Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Faslı hakem Ismail Elfath düdük çaldı. 

Portekiz ile Gana, ilk yarıda istedikleri futbolu sahaya yansıtamadı. İkinci yarıda oyun üstünlüğünü eline alan Avrupa temsilcisi, 65. dakikada penaltı kazandı. Kazanılan penaltı vuruşunun başına geçen Ronaldo, kaydettiği golle Portekiz’i öne geçiren isim oldu. Yıldız futbolcu böylelikle Dünya Kupası tarihinde beş farklı turnuvada gol atan ilk isim olmayı başardı. Öte yandan Gana, 73. dakikada Andre Ayew ile skorda dengeyi sağladı. 78. dakikada Joao Felix, Portekiz’i yeniden öne geçirirken, 80. dakikada Rafael Leao farkı ikiye çıkardı. 90. dakikada fileleri sarsan Bukari ise maçın skorunu belirledi. 

Dünya Kupası’na 3 puanla başlayan Portekiz, ikinci maçta Uruguay ile karşılaşacak. Gana ise Güney Kore karşısına çıkacak. 

Cristiano Ronaldo, Dünya Kupası tarihinde beş farklı turnuvada gol atan ilk oyuncu oldu.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Brezilya, Sırbistan’ı Richarlison’un golleriyle geçti

Turnuvanın en büyük favorisi Brezilya, G Grubu’ndaki ilk maçında Sırbistan ile karşı karşıya geldi. Lusail Iconic Stadyum’unda oynanan karşılaşmay İran Futbol Federasyonu’ndan Alireza Faghani yönetti.  

Dolu tribünler önünde oynanan karşılaşmanın ilk 45 dakikası orta saha mücadelesine sahne oldu. İkinci yarıda oyunu Sırbistan kalesine yıkan Brezilya, Richarlison’un sahneye çıkmasıyla galibiyete uzandı. 62. dakikada gol perdesini açan 25 yaşındaki yıldız futbolcu, 73. dakikada ise uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek bir gole imza attı. Kariyerinde ilk kez Dünya Kupası’nda boy gösteren Richarlison, Vinicius Junior’un ortasında topu penaltı noktası üzerinde kontrol edip şık bir vole vuruşuyla filelere yolladı.

Sırbistan’ı 2-0 mağlup eden Brezilya, Katar’a üç puanla “Merhaba!” dedi. 

Richarlison’un harika golü:

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Medyascope Spor olarak 2022 FIFA Dünya Kupası’ndaki 1. maçları konuştuğumuz yayınımız:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.