Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague’de 10. hafta devam ediyor: Fenerbahçe Beko, Milan deplasmanında geriden gelerek kazandı – Anadolu Efes, Bologna deplasmanında

Turkish Airlines EuroLeague’in 10. haftası dün oynanan dört karşılaşma ile başladı. Temsilcimiz Fenerbahçe Beko, EA7 Emporio Armani Milan’ı ilk yarıda 16 sayı geri düşmesine rağmen 82-72’lik skorla mağlup etti. Dokuzuncu galibiyetini elde eden sarı-lacivertliler liderliğini sürdürdü. Diğer temsilcimiz Anadolu Efes ise bu akşam saat 22.30’da Virtus Segafredo Bologna deplasmanında parkeye çıkacak.

EA7 Emporio Armani Milan 72-82 Fenerbahçe Beko

Turkish Airlines EuroLeague’in 10. haftasında EA7 Emporio Armani Milan’a konuk olan temsilcimiz Fenerbahçe Beko, ilk yarıda 16 sayı geri düştüğü karşılaşmadan 82-72’lik skorla galip ayrıldı. 10. haftanın sonunda dokuzuncu galibiyetini elde eden sarı-lacivertliler liderliğini sürdürdü. EA7 Emporio Armani Milan ise yedinci mağlubiyetini alarak averajla son sıraya geriledi.

Karşılaşmanın ilk çeyreğine iyi başlayan ev sahibi ekip, Kevin Pangos ve Timothe Luwawu-Cabarrot’nun sayılarıyla, bitime 4:28 kala 11-5’lik üstünlük yakaladı. Çeyreğin son bölümünde de yakaladığı üç sayılık atış isabetleri ile üstünlüğünü koruyan Armani Milan, ilk çeyreği 21-15 önde geçti. İkinci çeyreğe de hızlı başlayan İtalya temsilcisi, Naz Mitrou-Long’un etkili olduğu bölümde devrenin bitimine 5:18 kala skoru 35-19’a getirdi. Ancak devrenin sonunda dış atışlarda etkinliğini artıran Fenerbahçe Beko, yakaladığı 13-2’lik seri ile farkı kapattı ve ilk yarı 37-32 EA7 Emporio Armani Milan üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya da ilk yarının sonunda yakaladığı ivme ile iyi başlayan Fenerbahçe Beko, Nick Calathes’in sayıları ile 7:30 kala skoru 37-37’de eşitledi. Çeyreğin son bölümünde Marko Guduric ve Nigel Hayes-Davis’in sayıları ile üstünlüğü yakalayan temsilcimiz, son çeyreğe 58-48 üstün girdi. Son çeyrekte de iyi oyununu sürdüren Fenerbahçe Beko, ilk üç dakikada farkı daha da açarak skoru 68-55’e getirdi. Son bölümde de rakibin yaklaşmasına izin vermeyen temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Nigel Hayes-Davis’in sayıları ile farkı korudu ve karşılaşmadan 82-72’lik skorla galip ayrıldı.

Fenerbahçe Beko’da Nigel Hayes-Davis 22 sayı ve 5 ribaund ile karşılaşmaya damga vururken, Marko Guduric de 11 sayı, 6 ribaund ve 6 asist kaydetti. EA7 Emporio Armani Milan’da ise Naz Mitrou-Long 18 sayı, Devon Hall 16 sayı ve Timothe Luwawu-Cabarrot da 15 sayı ile oynadı.  

Karşılaşmanın özeti:

Dün (24 Kasım) oynanan karşılaşmalarda alınan toplu sonuçlar:

Temsilcimiz Anadolu Efes’in de parkeye çıkacağı günün programı:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler