Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 FIFA Dünya Kupası’nda yedinci günün ardından: Lionel Messi’nin Arjantin’i “Devam” dedi – Kylian Mbappe’den harika performans

2022 FIFA Dünya Kupası’nda heyecan devam ediyor. C Grubu’nun ikinci hafta maçında Polonya, Suudi Arabistan’ı Zielinski ve Lewandowski’nin golleriyle 2-0 mağlup etti ve grup liderliğine yükseldi. Grubun diğer maçında Arjantin, Meksika’yı Messi ve Fernandez’in golleriyle 2-0 mağlup ederek puanını 3’e yükseltti. D Grubu’nda da iki maç oynandı. Fransa, Danimarka’yı Mbappe’nin golleriyle 2-1 mağlup etti ve adını son 16 turuna yazdırdı. Avustralya ise Mitchell Duke’un golüyle Tunus’u 1-0 mağlup etti.

Avustralya, Tunus’u tek golle geçti

2022 FIFA Dünya Kupası’nda heyecan devam ediyor. D Grubu’nda Al Janob Stadyumu’nda oynanan Avustralya-Tunus karşılaşmasında Almanya Futbol Federasyonu’ndan Daniel Siebert düdük çaldı. 

İki takım için de gruptan çıkmak adına büyük öneme sahip olan karşılaşmanın ilk yarısında tempo oldukça düşüktü. Avustralya, bu bölümde duran toplarla etkili olmaya çalıştı ve 23. dakikada istediği sonucu aldı. Kangurular, Mitchell Duke’un harika kafa golüyle öne geçti. Karşılaşmanın ilk yarısı, Okyanusya temsilcisinin üstünlüğüyle sona erdi. 

Soyunma odasına geride giden Tunus, ikinci yarıda baskısını artırdı. Ancak Afrika temsilcisi, istediği gol pozisyonlarını üretmeyi başaramadı. Kalan dakikalarda kontrollü bir oyunu tercih eden Avustralya, karşılaşmadan 1-0 üstünlükle ayrıldı. 

Avustralya, Mitchell Duke’un golüyle Tunus’u 1-0 mağlup etti. Kangurular, ikinci hafta sonunda 3 puana yükseldi. Tunus ise 1 puanda kaldı.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Tunus-Avustralya maçında gol atan Mitchell Duke, 2022 Dünya Kupası’nda gol atan ilk alt lig futbolcusu oldu. Duke, Japonya 2. Lig ekiplerinden Fagiano Okayama’da forma giyiyor.

Polonya’dan altın değerinde üç puan

Grubun açılış maçında Arjantin’i yenerek büyük sürpriz yapan Suudi Arabistan, Polonya ile karşı karşıya geldi. Er-Reyyan şehrindeki Education City’de oynanan karşılaşmayı Brezilya Futbol Federasyonu’ndan Wilton Sampaio yönetti.  

Suudi Arabistan, Arjantin galibiyetinden kazandığı özgüveni Polonya maçına da taşıdı. Maça etkili başlayan Körfez ülkesi, bu bölümde istediği pozisyonları bulamadı. Dakikalar ilerledikçe oyuna ortak olan Polonya, 39. dakikada Piotr Zielinski’nin golüyle öne geçti. Ancak Polonya’nın golüne hemen reaksiyon gösteren Suudi Arabistan, 45. dakikada penaltı kazandı. Kazanılan penaltı vuruşunda topun başına geçen Al Dawsari, tecrübeli kaleci Wojciech Szczesny’yi geçemedi. 

Polonya, ikinci yarıda daha kontrollü bir oyunu tercih etti. Suudi Arabistan ise tüm riskleri alarak beraberlik golü için yüklenmeye çalıştı. Ancak Arabistan savunması, 82. dakikada büyük bir hataya imza attı. Bu hatayı iyi değerlendiren Robert Lewandowski, meşin yuvarlağı filelere yollayarak maçın skorunu belirledi Lewandowski böylelikle kariyerinin ilk Dünya Kupası golünü atmış oldu. 

Polonya, Suudi Arabistan’ı Zielinski ve Lewandowski’nin golleriyle 2-0 mağlup etti ve grup liderliğine yükseldi. Suudi Arabistan ise 3 puanda kaldı. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Dünya Kupası kariyerinin ilk golünü Suudi Arabistan filelerine gönderen Robert Lewandowski, 1982’den (Janusz Kupcewicz vs Fransa) bu yana bir Dünya Kupası maçında hem gol atan hem de asist yapan ilk Polonyalı oyuncu oldu.

Kylian Mbappe’den resital

D Grubu’nun ikinci hafta maçında son şampiyon Fransa, Danimarka ile kozlarını paylaştı. Doha kentinde yer alan Stadyum 974’te oynanan mücadelede Polonya Futbol Federasyonu’ndan Szymon Marciniak düdük çaldı.  

Fransa, ilk yarıda etkili olan taraftı. Horozlar, 21. dakikada Rabiot ve 33. dakikada Griezmann ile gol fırsatlarından faydalanamadı. Danimarka ise en net pozisyonunu 36. dakikada buldu. Andreas Cornelius’un çektiği şut yan ağlarda kaldı. 

İkinci yarıda oyun üstünlüğünü tamamen eline alan Fransa, 56. dakikada Mbappe ve 60. dakikada Griezmann ile gole çok yaklaştı. Son şampiyonun imdadına ise Kylian Mbappe yetişti. Theo Hernandez’in harika pasında topla buluşan genç yıldız, 61. dakikada kaydettiği golle takımını öne geçirdi. Ancak pes etmeyen Danimarka, 68. dakikada Andreas Christensen’in kafa golüyle skora denge getirdi. Maçın bu skorla biteceği düşünülürken ise sahneye Kylian Mbappe çıktı. Griezmann’ın ortasına arka direkte dokunan Mbappe, maçın skorunu belirledi. 

Fransa, Danimarka’yı Mbappe’nin golleriyle 2-1 mağlup etti ve adını son 16 turuna yazdırdı. Öte yandan Galatasaray’ın Danimarkalı stoperi Victor Nelsson, karşılaşmada 90 dakika forma giydi. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Dünya Kupası’nda 24 yaşına basmadan önce en fazla gol atan iki oyuncudan biri Kylian Mbappe.

Fransa – Danimarka maçında en fazla isabetli pas veren ve hava topu kazanan oyuncu Victor Nelsson’du.

Lionel Messi, Arjantin’e ilaç oldu

C Grubu’nun ilk maçında Suudi Arabistan’a yenilerek hayal kırıklığı yaratan Arjantin, ikinci hafta maçında Meksika ile karşılaştı. Lusail Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada İtalya Futbol Federasyonu’ndan Daniele Orsato düdük çaldı. 

Suudi Arabistan yenilgisinin moral bozukluğunu yaşayan Arjantin, karşılaşmanın ilk 45 dakikasında adeta hiçbir şey üretemedi. Meksika ise ilk yarıda savunmada kalmayı tercih etti. İki takım, soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti.

Arjantin, ikinci yarıda yine etkisiz bir oyun ortaya koyarken sahneye Lionel Messi çıktı. Angel Di Maria’nın pasıyla topla buluşan Lionel Messi’nin, ceza sahası dışından kaleye gönderdiği sert ve düzgün şutunda meşin yuvarlak Guillermo Ochoa’nın solundan ağlarla buluştu. Golün ardından oyun üstünlüğünü eline alan Tangocular, 87. dakikada Enzo Fernandez’in harika golüyle aradaki farkı ikiye çıkardı. 

Arjantin, Meksika’yı Messi ve Fernandez’in golleriyle 2-0 mağlup ederek puanını 3’e yükseltti. Meksika ise 1 puanda kaldı. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Arjantin formasıyla çıktığı son altı maçta da gol atan ve milli takım kariyerinin en uzun serisini tekrarlayan Lionel Messi (Kasım 2011-Eylül 2012 arasında 6 maç), takımının Meksika karşısındaki ilk isabetli şutunu gole çevirdi.

İlk Dünya Kupası maçına çıktığı 2006’dan bu yana ceza sahası dışından en fazla gol (4) atan oyuncu Lionel Messi.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.