Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 FIFA Dünya Kupası’nda dokuzuncu günün ardından: Bruno Fernandes, Portekiz’i galibiyete taşıdı – Brezilya, Casemiro ile güldü

2022 FIFA Dünya Kupası’nda heyecan devam ediyor. G Grubu’nun ikinci hafta maçında Kamerun, 3-1 yenik duruma düştüğü karşılaşmada Sırbistan ile 3-3 berabere kaldı. Grubun diğer maçında Brezilya, İsviçre’yi Casemiro’nun golüyle geçti. H Grubu’nda da iki maç oynandı. Gana, Güney Kore’yi 3-2 mağlup etmeyi başardı. Portekiz ise Bruno Fernandes’in golleriyle Uruguay’ı 2-0 mağlup ederek son 16 turuna yükseldi. 

Kamerun’dan müthiş geri dönüş

2022 FIFA Dünya Kupası’nda heyecan devam ediyor. G Grubu’nun ikinci hafta maçında Kamerun, Sırbistan ile kozlarını paylaştı. Al Janoub Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Birleşik Arap Emirlikleri’nden Mohammed Abdulla düdük çaldı. 

Maça hızlı başlayan Sırbistan, ilk 25 dakikalık bölümde Aleksandar Mitrovic ile pozisyonlara girdi. Ancak Avrupa temsilcisi, bu pozisyonlarda aradığı golü bulamadı. Sırbistan’ın baskısından kurtulan Kamerun, sürpriz şekilde 29. dakikada öne geçti. Kunde’nin kullandığı kornerde Nkoulou kafa ile topu arka direğe indirdi, boş pozisyondaki Castelletto meşin yuvarlağı ağlara yolladı. Kamerun’un golünün ardından oyunun kontrolünü eline alan Sırbistan, uzatma dakikalarında Pavlovic ve Milinkovic-Savic’in golleriyle soyunma odasına 2-1 önde girdi. 

İkinci yarıya da hızlı giren Sırbistan, 53. dakikada Fulham’da forma giyen Mitrovic’in golüyle aradaki farkı ikiye çıkardı. Ancak bu dakikadan sonra sahneye Vincent Aboubakar çıktı. Beşiktaş’ın eski yıldızı Aboubakar, 63. dakikada nefis bir gole imza atarak takımını umutlandırdı. Aboubakar, 65. dakikada ise Choupo-Moting’e asist yaptı. Karşılaşma, 3-3’lük skorla sona erdi. 

İlk maçlarını kaybeden Kamerun ile Sırbistan böylelikle puanlarını 1’e çıkardı. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Sırbistan, Dünya Kupası tarihinde bir maçın ilk yarısının duraklama dakikalarında 2+ gol atan ilk takım oldu (Pavlovic & Milinkovic-Savic). 

Vincent Aboubakar, 1966’dan bu yana oyuna sonradan girdiği bir Dünya Kupası maçında hem gol atan hem de asist yapan ilk Afrikalı oyuncu oldu. 

Brezilya, Casemiro ile güldü

G Grubu’nun diğer maçında Brezilya, İsviçre ile kozlarını paylaştı. 974 Stadı’nda oynanan karşılaşmayı Slovenya Futbol Federasyonu’ndan Ivan Barton yönetti.

Karşılaşmanın ilk yarısı oldukça temposuz geçti. İkinci yarıdan itibaren İsviçre kalesinde daha etkili olmaya başlayan Brezilya, 64. dakikada Vinicius Junior ile golü buldu. Ancak VAR incelemesi sonrası pozisyonun başlangıcında Richarlison’un ofsaytta olması nedeni ile ağlara giden top geçerlilik kazanmadı. Maçın son bölümünde baskısını artıran Sambacılar, 83. dakikada Casemiro ile galibiyete uzandı. Yıldız futbolcu, ceza sahası sol çaprazda sert bir vole vuruşu yaparak sağ köşeden topu ağlarla buluşturdu.

İsviçre’yi 1-0 mağlup eden Brezilya, adını son 16 turuna yazdırmayı başardı. İsviçre ise 3 puanda kaldı.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Dünya Kupası gruplarında oynadığı son 17 maçı kaybetmeyen Brezilya, turnuva tarihinde bu aşamalardaki en uzun yenilmezlik serisinin sahibi (final ve ikinci gruplar dahil).

Brezilya, 1966’dan bu yana bir Dünya Kupası’nın ilk iki maçında rakiplerine isabetli şut izni vermeyen ikinci ülke oldu (1998; Fransa – 2 maç). 

Gana’dan müthiş galibiyet

H Grubu’nun ikinci hafta maçında Gana ile Güney Kore karşı karşıya geldi. Education City Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada İngiltere Futbol Federasyonu’ndan Anthony Taylor düdük çaldı.

Güney Kore, karşılaşmaya hızlı başladı. İlk 20 dakikada Gana’yı yarı sahasına hapseden Asya temsilcisi, aradığı golü ise bulamadı. Dakikalar ilerledikçe oyuna ortak olan Gana, 24 ve 34’te, Mohammed Salisu ile Mohammed Kudüs’ün attığı gollerle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.

Soyunma odasına 2-0 geride giden Güney Kore, ikinci yarıya fırtına gibi başladı. 58 ve 61. dakikalarda sahne alan Cho Gue Sung, skorda dengeyi sağlayan isim oldu. Ancak Gana, Kore’nin geri dönüşüne izin vermedi. Afrika temsilcisi, Ajax’ın 22 yaşındaki yıldız futbolcusu Kudüs’ün 68. dakikadaki golüyle galibiyete uzandı. 

Bu sonucun ardından Gana 3 puanla Portekiz’in ardından ikinci sıraya yerleşti. Güney Kore ise 1 puanda kaldı. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Mohammed Kudüs, Gana formasıyla bir Dünya Kupası maçında 2+ gol atan ilk oyuncu oldu. 

Dünya Kupası’nda Güney Kore formasıyla bir maçta 2+ gol atan ilk isim olan Cho Gue-Sung, turnuvada bir karşılaşmada 2+ kafa golü kaydeden ilk Asyalı oyuncu oldu.

Bruno Fernandes, Portekiz’i galibiyete taşıdı 

Gana galibiyetiyle Dünya Kupası’na başlayan Portekiz, H Grubu’nun ikinci hafta maçında Uruguay ile karşılaştı. Lusail Iconic Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada İranlı hakem Alireza Faghani görev aldı. 

Uruguay için büyük öneme sahip olan karşılaşmanın ilk yarısında gol pozisyonu olmadı. İkinci yarıya iyi başlayan Portekiz, 52. dakikada Joao Felix ile gole yaklaştı. Fernando Santos’un ekibi bu pozisyonun hemen ardından öne geçti. Bruno Fernandes’in sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına hareketlenen Cristiano Ronaldo’nun dokunamadığı top, kaleci Sergio Rochet’in solundan ağlarla buluştu. Karşılaşmaya 72. dakikada Darwin Nunez’in yerine giren Trabzonspor forması giyen Maxi Gomez, 75. dakikada Uruguay’ın maçtaki en net pozisyonunu yakaladı. Gomez’in ceza sahası dışından çektiği şut direkten döndü. Maçın skorunu ise Bruno Fernandes belirledi. 90+3. dakikada kazanılan penaltı vuruşunda topun başına geçen Fernandes, Sergio Rochet ve topu ayrı köşelere göndererek meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

Portekiz, Bruno Fernandes’in golleriyle Uruguay’ı 2-0 mağlup ederek son 16 turuna yükseldi. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

2022 takvim yılında Portekiz formasıyla en fazla gol atan oyuncu olan Bruno Fernandes (6), en yakın takım arkadaşının gol sayısını ikiye katladı. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.