Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 FIFA Dünya Kupası’nda 10. günün ardından: Enner Valencia’nın Ekvador’u Senegal’e elendi – ABD, İran’ı tek golle geçti

2022 FIFA Dünya Kupası’nda heyecan devam ediyor. A Grubu’nun son hafta maçında Senegal, Ekvador’u 2-1 mağlup ederek son 16 turuna yükselmeyi başardı. Hollanda ise Katar’ı 2-0 yenerek grubunu lider tamamladı. B Grubu’nda da iki maç oynandı. İngiltere, Galler’i genç yıldızları Marcus Rashford (2) ve Phil Foden’ın golleriyle 3-0 yendi. Merakla beklenen maçta ise Amerika Birleşik Devletleri (ABD), İran’ı 1-0 yenerek İngiltere’nin ardından grubunu ikinci sırada tamamladı. 

Senegal, Enner Valencia’nın Ekvador’unu eledi

2022 FIFA Dünya Kupası’nda heyecan devam ediyor. A Grubu’nun son hafta maçında Senegal, Ekvador ile karşı karşıya geldi. Uluslararası Halife Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı Fransa Futbol Federasyonu’ndan Clement Turpin yönetti.

Gruptan çıkabilmek adına mutlak 3 puana ihtiyacı olan Senegal, maça istediği gibi başlayamadı. Ancak Afrika temsilcisinin imdadına Piero Hincapie yetişti. Hincapie’nin müdahalesiyle ceza sahası içinde yerde kalan Ismaila Sarr, takımına 42. dakikada penaltı kazandırdı. Beyaz noktanın başına geçen Sarr, Senegal’i Ekvador karşısında öne geçirdi. 

Soyunma odasına geride giren Ekvador, 67. dakikada Moises Caicedo ile duran toptan beraberliği yakaladı. Ancak Ekvador’un gol sevinci sadece 3 dakika sürdü. 70’te Kalidou Koulibaly ile bir kez daha öne geçen Senegal, üstünlüğünü maçın son dakikasına kadar korumayı başardı. 

Maçı 2-1 kazanan Senegal son 16 turuna yükselirken Enner Valencia’nın 3 gol atarak sırtladığı Ekvador ise Dünya Kupası’na veda etti. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Senegal, tarihinde ikinci kez Dünya Kupası’nda son 16 turuna yükseldi. 2002’de gelen başarıda takım kaptanı olan Aliou Cisse, 2022 Katar’da ise takımın teknik direkörlüğünü yapıyor.

https://twitter.com/433/status/1597638818227789828?s=20&t=_hEfIpHZyxt3bCg2z5P-yg

Kolidu Koulibaly’nin The Players’ Tribune için kaleme aldığı yazıya buradan ulaşabilirsiniz:

Hollanda’dan rahat galibiyet

A Grubu’nun diğer maçında Hollanda, ev sahibi Katar ile kozlarını paylaştı. Al Bayt Stadyumu’nda oynanan maçta Gambialı hakem Bakary Gassama görev aldı. 

Dünya Kupası’nın en büyük hayal kırıklıklarından olan Katar, Hollanda karşısında da varlık gösteremedi. Portakallar, Cody Gakpo ve Frankie de Jong’un golleriyle Katar’ı 2-0 mağlup etmeyi başardı ve son 16 turuna yükseldi. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Dünya Kupası’nda görev yaptığı hiçbir maçı kaybetmeyen Louis van Gaal (7G 3B), turnuva tarihinde yenilgi almadan en fazla karşılaşmaya çıkan teknik direktör konumunda.

Cody Gakpo, Dünya Kupası tarihinde Alessandro Altobelli’nin (1986) ardından bir grup aşamasında oynadığı üç maçın da açılış golünü kaydeden ikinci oyuncu oldu.

ABD, İran’ı tek golle geçti

B Grubu’nun merakla beklenen maçında Amerika Birleşik Devletleri (ABD), İran ile karşı karşıya geldi. Al Thumama Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada İspanya Futbol Federasyonu’ndan Antonio Mateu Lahoz düdük çaldı. 

Karşılaşmaya mutlak 3 puan parolasıyla çıkan ABD, İran karşısında etkili bir oyun ortaya koydu. İlk yarıda İran’ı kalesine yaklaştırmayan ABD, 38. dakikada Christian Pulisic’in golüyle öne geçti. Chelsea’nin 24 yaşındaki yıldız futbolcusu, kaydettiği golün ardından sakatlanarak oyuna devam edemedi. 

Puan alması halinde tarihinde ilk kez gruptan çıkacak olan İran, ikinci yarıda baskısını artırdı. Ancak ABD savunması, İran’ın hücum ayaklarının gol fırsatları yakalamasına izin vermedi. 

İran’ı 1-0 mağlup eden ABD, İngiltere’nin ardından grubunu 2. sırada tamamlayarak son 16 turuna yükseldi. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

ABD Milli Takımı, 1930 Dünya Kupası’ndan bu yana ilk kez bu turnuvada oynadığı üst üste iki maçta kalesini gole kapattı.

İngiltere, Galler’i farklı geçti

B Grubu’nun diğer maçında İngiltere ile Galler karşılaştı. Ahmad Bin Ali Stadyumu’nda oynanan maçta Slovenyalı hakem Slavko Vincic düdük çaldı. 

2022 Dünya Kupası’nın en büyük favorilerinden İngiltere, ilk yarıda Galler savunmasını açmakta zorlandı. İngiltere’nin aradığı gol ise 50. dakikada geldi. Manchester United’ın 25 yaşındaki yıldız futbolcusu Marcus Rashford, serbest vuruştan harika bir gole imza attı. Rashford, böylelikle 2022 Dünya Kupası’nın ilk serbest vuruş golünü kaydetmiş oldu. Golün ardından momentumu eline alan İngiltere, 51. dakikada Phil Foden ile aradaki farkı ikiye çıkardı. Maçın skorunu ise Rashford belirledi.

Galler’i 3-0 mağlup eden İngiltere, B Grubu’nu zirvede tamamladı ve son 16 turuna yükseldi.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Şu ana kadar belli olan son 16 turu eşleşmeleri:

İngiltere-Senegal (4 Aralık Pazar)

Hollanda-ABD (3 Aralık Cumartesi)

https://twitter.com/MedyascopeSpor/status/1597697607299903488?s=20&t=ydUat6oThYIdzlwsCuLxxA

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.