Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kürt siyasetinin Altılı Masa’ya ve ortak adaya bakışı | Roj Girasun ve Hakan Tahmaz ile söyleşi

Alphan Telek konukları Rawest Araştırma Genel Direktörü Roj Girasun ve Barış Vakfı Yöneticisi Hakan Tahmaz ile birlikte Kürt siyasetinin Altılı Masa’nın anayasa önerisine nasıl yaklaştığını ve masanın göstereceği adayla ilgili nasıl bir bakış açısına sahip olduğunu ele aldı. Roj Girasun seçimi belirleyecek olanın Emek ve Özgürlük İttifakı’nın oyları olacağını vurgularken, bu ittifakta yer alan sol partilerin Kürt siyaseti ile CHP arasında bir kanal olabileceğini söyledi. Hakan Tahmaz ise muhalefetin seçimleri kazanabilmek için Kürtler’in oyuna ihtiyaç duyduğunun artık herkes tarafından kabullenildiğini dile getirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.