Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

New York, kentteki fare sorununu çözecek “kana susayan kemirgen azaltma müdürünü” arıyor

Farelerden nefret mi ediyorsunuz? Mükemmel bir iletişim becerisine sahip ve “kana susayan” bir New Yorklu musunuz? O zaman şehrin yeni “fare çarı” olabilirsiniz.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York Valisi Eric Adams, kentte yıllardır devam eden fare sorununu çözmek için harekete geçti. Adams ve ekibi, farelerle mücadele ekibinin başına getirecek bir “kemirgen azaltma” müdür arıyor. Maaşı da 120 bin ile 170 bin dolar arasında değişiyor.

İş ilanında aranan nitelikler ise şöyle:

  • Üniversite mezunu,
  • Şehir planlama ve proje yönetiminde deneyimli,
  • Hesap çizelgelerine hâkim,
  • Haşerelere karşı öfkesi bulunan,
  • Gözü pek.

Vali Adams’a göre başarılı adayın “New York’un artan fare nüfusuyla, yani gerçek düşmanla savaşacak isteğe, kararlılığa ve içgüdüye” sahip olması gerekiyor.

Eric Adams

New York’un fare sorunu

New York’ta yöneticiler yıllardır fare nüfusunu kontrol altına almaya çalışıyor fakat başarılı olamıyor. Özellikle son dönemlerde parklarda, kaldırımlarda ve şehrin diğer yerlerinde dolaşan farelerin sayısında bir artış görüldü.

Times Meydanı’ndaki metro istasyonunda gezen bir fare.

Eric Adams, 2019’da Brooklyn İlçe Başkanı olarak yaptığı bir sunumda fareleri alkollü bir sıvı içinde boğan bir makine tanıtmış ve izleyicilerin midesini bulandırmıştı. Şimdi de vali olarak görev yapan Adams’ın kentteki en büyük düşmanları fareler. Adams daha önce Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda şu notu düşmüştü:

“Beni tanıyan herkes bilir: Farelerden nefret ederim. New York kentinin temizleme ekibi sayesinde kentimizi tertemiz yapacağız.”

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.