Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague’de 11. hafta sona erdi: Fenerbahçe Beko, Real Madrid’e 85-71 kaybetti

Turkish Airlines EuroLeague’in 11. haftasında temsilcimiz Fenerbahçe Beko, konuk ettiği Real Madrid’e 85-71’lik skorla mağlup olarak ikinci mağlubiyetini aldı. Sarı-lacivertlilerde Dyshawn Pierre, Marko Guduric ve Scottie Wilbekin sakatlıkları sebebiyle karşılaşmada forma giyemedi.

Fenerbahçe Beko 71-85 Real Madrid

Turkish Airlines EuroLeague’in 11. haftasında Real Madrid’i konuk eden temsilcimiz Fenerbahçe Beko sahadan 85-71’lik skorla mağlup ayrıldı. Scottie Wilbekin, Marko Guduric ve Dyshawn Pierre sakatlıkları sebebiyle karşılaşmada forma giyemedi. Bu sezon EuroLeague’de yalnızca ikinci mağlubiyetini alan sarı-lacivertliler liderliğini sürdürdü. Real Madrid ise sekizinci galibiyetini alarak ikinci sıraya yükseldi ve lider Fenerbahçe Beko ise arasındaki farkı tek maça düşürdü.

Karşılaşmanın ilk çeyreğine iyi başlayan taraf konuk ekip Real Madrid olurken, Nigel Williams-Goss’un etkili olduğu bölümü 15-9 üstün geçirdi ve televizyon molasına bu skorla gidildi. Mola dönüşünde de Gabriel Deck’in sayıları ile farkı daha da açan Real Madrid, bitime 1:20 kala 25-11 üstünlük yakaladı. Çeyreğin son bölümünde Jonathan Motley’nin sayıları ile 5-0’lık seri yakalayan Fenerbahçe Beko, ilk çeyreği 25-16 geride tamamladı. İkinci çeyreğin ilk bölümü iki takımın da karşılıklı basketleri ile geçerken, temsilcimizde Jonathan Motley, Real Madrid’de de Fabien Causeur’un etkili oldu ve televizyon molasına 34-26 konuk ekip üstünlüğü ile gidildi. Çeyreğin son bölümünde de yakaladığı 3 sayılık atış isabetleri ile farkı tekrar açan Real Madrid, ilk yarıyı 46-34 önde kapattı.

İkinci yarıya da iyi başlayan İspanya temsilcisi, Dzanan Musa ve Walter Tavares’in etkili olduğu bölümde farkı daha da açarak, bitime 5:34 kala skoru 64-41’e getirdi ve maçtaki en büyük farkı yakaladı. Ardından Devin Booker’ın sayıları ile 8-0’lık seri yakalayan Fenerbahçe Beko bitime 3:13 kala farkı 15 sayıya indirdi ve Real Madrid molasını kullandı. Mola dönüşünde 4-0’lık seri ile Real Madrid tekrar farkı 19 sayıya kadar çıkarsa da, 5-0’lık seri ile cevap veren Fenerbahçe Beko, son çeyreğe 14 sayı farkla geride girdi. Son çeyrekte de üçüncü periyodun son bölümünde yakaladığı ivmeyi sürdüren sarı-lacivertliler, karşılaşmanın bitimine 6 dakika kala skoru 73-62’ye getirdi ve farkı 11 sayıya kadar indirmeyi başardı. Ancak bu noktadan sonra farkı daha da kapatma fırsatlarını değerlendiremeyen Fenerbahçe Beko, karşılaşmadan 85-71’lik skorla mağlup ayrıldı.

Fenerbahçe Beko’da Jonathan Motley 20 sayı ve 7 ribaund, Devin Booker 15 sayı ve Melih Mahmutoğlu da 10 sayı kaydetti. Real Madrid’de ise Dzanan Musa 18 sayı ve 6 asist, Walter Tavares 17 sayı ve Gabriel Deck de 12 sayı ve 8 ribaund ile oynadı.

Karşılaşmanın özeti:

Dün oynanan karşılaşmalarda alınan toplu sonuçlar:

11. haftanın ardından oluşan puan durumu:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.