Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 FIFA Dünya Kupası’nda 14. günün ardından: Hollanda, ABD’yi 3-1 ile geçti – Lionel Messi, Arjantin’i çeyrek finale taşıdı

2022 FIFA Dünya Kupası’nda son 16 turu heyecanı başladı. Günün ilk maçında Hollanda, ABD’yi Memphis Depay, Daley Blind ve Denzel Dumfries’in golleriyle 3-1 mağlup etti. Arjantin ise Avustralya’yı Lionel Messi ve Julian Alvarez’in golleriyle 2-1 yenerek çeyrek finalde Hollanda’nın rakibi oldu. 

Hollanda, Denzel Dumfries ile turladı

Katar’ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası’nda son 16 turu heyecanı başladı. Hollanda ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Uluslararası Halife Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Karşılaşmada Brezilyalı hakem Wilton Sampaio düdük çaldı. 

ABD, son 16 turunun ilk maçına çok hızlı başladı. İlk dakikalarda topun tamamen sahibi olan ABD, bu bölümde Christian Pulisic ile çok net bir gol fırsatından faydalanamadı. Hollanda ise ilk yakaladığı gol pozisyonunu değerlendirmeyi başardı. Denzel Dumfries’in nefis pasında topla buluşan Memphis Depay, yaptığı vuruşta fileleri salladı. ABD, ilk yarının kalan dakikalarında da topun kontrolünü elinde bulundurdu. Ancak Gregg Berhalter’ın ekibi, aradığı beraberlik golünü bulamadığı gibi soyunma odasına da iki farklı geride gitti. Hollanda’da yine sahneye çıkan Denzel Dumfries, bu sefer de Daley Blind’in fileleri sarsmasını sağladı. 

Hollanda, ikinci yarıda oyunun mutlak hakimiydi. Moral olarak düşen ABD karşısında rahat bir futbol ortaya koymaya başlayan Portakallar, rakip kalede tehlikeler yarattı. Ülkemizde Fraport TAV Antalyaspor forması giyen Haji Wright, ABD’yi umutlandırsa da, Denzel Dumfries bir kez daha sahneye çıktı ve attığı gol ile takımı Hollanda’yı 3-1 üstünlüğe taşıyarak maçın sonucunu belirledi.

Hollanda, ABD’yi Memphis Depay, Daley Blind ve Denzel Dumfries’in golleriyle 3-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Denzel Dumfries (1 gol & 2 asist), Hollanda formasıyla bir Dünya Kupası maçında 3+ gole katkıda bulunan üçüncü oyuncu oldu (Rob Rensenbrink x2; 1978 & Johan Cruijff; 1974).

Denzel Dumfries, Hollanda formasıyla bir Dünya Kupası maçının ilk yarısında iki asist yapan ilk oyuncu oldu.

Lionel Messi, Arjantin’i çeyrek finale çıkardı

Günün diğer maçında Arjantin ile Avustralya karşı karşıya geldi. Ahmed Bin Ali Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Polonyalı hakem Szymon Marciniak görev aldı. 

Karşılaşmanın ilk yarım saatlik diliminde oyun temposu oldukça düşük kaldı. Bu bölümde ise sahneye Lionel Messi çıktı. Kariyerinin 1000. maçına Avustralya karşısında çıkan Messi, Nicolas Otamendi’nin bıraktığı topta, sol ayağıyla gelişine yerden plase vuruşunda topu ağlara gönderdi. Arjantin, soyunma odasına 1-0 önde girdi. 

Arjantin, ikinci yarının hemen başında aradaki farkı ikiye çıkardı. Harry Souttar’ın verdiği geri pas sonrası kaleci Matt Ryan, Rodrigo De Paul’u çalımlamak isterken büyük bir hata yaptı. Sağ çaprazda topu önünde bulan Julian Alvarez, meşin yuvarlağı ağlara yolladı. 77. dakikada ise Avustralya sürpriz bir gole imza attı. Craig Goodwin’in ceza sahası dışı sol çaprazdan gelişine sert vuruşunda Enzo Fernandez’e çarpan top yön değiştirdi ve ağlara gitti. Karşılaşmanın kalan dakikalarında gol sesi çıkmadı.

Arjantin, Avustralya’yı Lionel Messi ve Julian Alvarez’in golleriyle 2-1 yenerek, çeyrek finalde Hollanda’nın rakibi oldu. İki ülke, 9 Aralık Cuma günü karşı karşıya gelecek. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Arjantin, 2006 yılında turnuvayı şampiyon olarak tamamlayan İtalya’nın ardından Dünya Kupası’nın son 16 turunda Avustralya’yı eleyen ikinci takım oldu. 

Profesyonel kariyerinin 1000. maçında 789. golünü atan Lionel Messi, Dünya Kupası’nın eleme aşamalarındaki ilk golünü kaydetti. 

2022 Dünya Kupası’nda son 16 turundaki Hollanda-ABD ve Arjantin-Avustralya karşılaşmalarını konuştuğumuz yayın:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.