Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BİM CEO’su Galip Aykaç, Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı’ndan istifa etti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin zincir marketlere ilişkin sözlerinden sonra yaptığı açıklamayla gündeme gelen BİM CEO’su Galip Aykaç, Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı’ndan istifa ettiğini duyurdu.

Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı ve BİM CEO’su Galip Aykaç, bugün (4 Aralık) derneğin yönetim kuruluna dilekçe göndererek istifasını sundu.

Enflasyon sürecinde elinden gelenin en iyisini yaptığını söyleyen Aykaç, “Görüyorum ki gerek 30 Kasım 2022’de yaptığım açıklama sonrası, gerekse öncesinde medya ve sosyal mecralarda kasıtlı olarak yürütülen bir takım itibar zedeleme çalışmaları hem şahsıma hem sektöre hem de ülke ekonomisine büyük zarar vermekte. Bilinmesini isterim ki Gıda Perakendecileri Derneği’nin bugüne kadar hiçbir siyasi yapıyla ilişkisi olmamıştır ve yaptığım açıklamaların hiçbiri işini hakkıyla yerine getiren medya ve basın mensuplarına yöneltilmemiştir” açıklamasını paylaştı.

Aykaç’tan Bahçeli’ye: “Kusura bakmasınlar”

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin zincir marketlere yönelik sözlerinden sonra yaptığı açıklamayla gündeme gelen Aykaç, Bahçeli’yi kırma amacı taşımadığını vurguladı ve “Kusura bakmasınlar lütfen” dedi.

Son gelişmeleri dikkate alarak bu kararı verdiğini belirten Aykaç, kararının Şok Marketler’in kendisine yönelik istifa çağrısıyla bir ilgisi olmadığını dile getirdi.

Aykaç, “Benden sonra başkanlığı üstlenecek arkadaşımıza başarılar diler ve bundan sonra da tüketicilerimize, yoğun bir rekabet içinde uygun fiyat ve iyi kalitede ürünleri sunmak için canla başla çalışmaya devam edeceğimi bildiririm” diye konuştu.

Nasıl başladı?

Bahçeli, partisinin grup toplantısında zincir marketlere ilişkin “Sürekli zam yapan zincir marketlerin FETÖ’yle irtibat ve ilişkisinin titizlikle araştırılması gerektiğine de inanıyoruz. Milletimizin sırtına zam kamburu yerleştirmek isteyenler her yerde bizi karşılarında bulacaktır” yorumunu yapmıştı.

Aykaç ise Bahçeli’nin açıklamasının ardından “FETÖ terör örgütüyle bizi tehdit eden parti liderlerine söyleyeceklerimiz var. Bre ahlaksızlar, bre densizler sizlere bundan sonra sizin tonunuzda cevap vereceğim bilesiniz” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.