Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şok Marketler, BİM CEO’su Galip Aykaç’ı istifaya çağırdı

Şok Marketler Yönetim Kurulu, BİM CEO’su Galip Aykaç’ın iktidara yakınlığıyla bilinen medya kuruluşlarına yönelik sözlerinden sonra Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı’ndan istifasını istedi.

Şok Marketler Yönetim Kurulu, Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı ve BİM İcra Kurulu üyesi Galip Aykaç’ı istifaya çağırdı.

Yazıda “BİM İcra Kurulu üyesi ve Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı Sn. Galip Aykaç, 30 Kasım 2022 tarihinde basına açık bir toplantıda bazı açıklamalarda bulunmuştur. Bu açıklamalar öncesinde, basın açıklaması yapılacağı ve açıklamanın içeriği hakkında Gıda Perakendecileri Derneği tarafından herhangi bir Yönetim Kurulu kararı alınmamış ve herhangi bir ön bilgilendirme yapılmamıştır” denildi. Yazı, şöyle devam etti:

“Aykaç tarafından yapılan açıklamalar, bu haksız saldırılara karşı kamuoyunu doğru bilgilendirmekten ziyade maksadını aşarak fiyat artışı tartışmalarının siyasi düzleme çekilmesine zemin hazırlamıştır. Bu açıklamalar nedeniyle şirketimiz ve derneğimiz zan altında kalmış, özellikle ticaretimize yönelik haksız ve ölçüsüz saldırıların maalesef artmasına sebebiyet vermişti”.

Aykaç’ın açıklamalarını üslup ve tarz açısından tasvip etmediklerini belirten kurul, yazının devamında Aykaç’ın dernek başkanlığı görevinde daha fazla kalması sektörün ve hepimizin temsil edildiği derneğimize zarar vereceğinden, kendisinin bu görevden ayrılması gerekliliğini bilgilerinize sunarız” açıklamasında bulundu. Kurul, Aykaç’ın ayrılma süreci tamamlanana kadar Şok Marketler olarak dernek toplantılarına katılmayacaklarını da bildirdi.

Aykaç ne demişti?

Aykaç, 30 Kasım Çarşamba günü 7. Private Label Zirvesi’nde; zincir marketlere ceza verilmesine, iktidara yakınlığıyla bilinen medya kuruluşlarına ve AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zincir marketlerle ilgili açıklamalarına yönelik konuşmuştu.

Aykaç, Biz bu ülkenin temel taşlarıyız, bu temel taşları yerinden oynatmaya da bunların güçleri yetmez. Bize bakarak ya bir tuğla da ben koyayım bu binanın temel taşına demeyen, bir tane dikili ağacı olmayan insanlar sizlere ve bizlere bu yakıştırmayı yapıyorlar. Bre ahlaksızlar, bre densizler sizlere bundan sonra sizin tonunuzda cevap vereceğim bilesiniz” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.