Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a taksi yanıtı: “UKOME’nin İBB kurumu olduğunu en iyi kendisi biliyor”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün (3 Kasım) başlayan TÜYAP Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın minibüslerin taksiye dönüştürülmesine ilişkin sözlerine yanıt verdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün (3 Kasım) başlayan TÜYAP Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’na katıldı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2 bin 125 minibüs ve dolmuşun taksiye dönüştürülmesine yönelik “Eğer UKOME olmayıp da İBB olmuş olsaydı bu durum çok tehlikeli, çok daha sıkıntılı olabilirdi” sözlerini değerlendirdi.

İmamoğlu, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak, başkanı ben ve bütün ekip arkadaşlarım taksi ihtiyacı konusunda kararlılığımızı ortaya koyarak, vatandaşımızı arkamıza alarak yüzde 80-90, vatandaşımız bu işi engelleyenin, o masalara oturup sadece engellemek için el kaldırıp indirdiklerini gördükleri için; direnç gösterip, karşı koyup ses çıkardıkları için, iktidarın temsilcileri korktukları için bizim bu ısrarımız karşısında boyun eğmişlerdir” dedi.

İmamoğlu, belediye sayesinde bu kararın alındığını vurguladı ve “Marifet kimde, onu halk da biliyor, taksiciler de biliyor” diye konuştu. İmamoğlu, “Çünkü UKOME’nin İBB kurumu olduğunu en iyi kendisi biliyor. UKOME olmasaydı, İBB olsaydı’ diye bir lafı İBB’ye geçmiş dönemde başkanlık yapmış bir şahsiyet olarak Sayın Cumhurbaşkanı’nın dile getirmesi. Gerçekten tarif bulamıyorum” yorumunu yaptı.

İstanbul’daki Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu’nun taksi esnafının çıkarını ve iyiliğini düşünmediğini dile getiren İmamoğlu; Aksu’nun sadece taksi plakalarının çıkarlarını düşündüğünün altını çizdi.

İmamoğlu’ndan adaylık sorusuna yanıt

Yekta Kopan moderatörlüğünde bir söyleşiye de katılan İmamoğlu, bir izleyicinin “Cumhurbaşkanımız olacak mısınız?” sorusunu ise “AIlah bilir” diyerek yanıtladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.