Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çalışanlarına “Uzun saatler çalışın” talimatı veren Musk, Twitter ofisini otele dönüştürdü

Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk, şirketin San Francisco’daki genel merkezini çalışanlar için otele dönüştürdü. Çalışanlar, Musk’ın talimatıyla bütün katlara yatak yerleştirildiğini söyledi, fotoğrafları uluslararası basınla paylaştı. Bunun üzerine San Francisco Şehir Yönetimi, binada barınma için başvuru yapılmadığını açıkladı ve inceleme başlattı.

BBC’nin ulaştığı fotoğraflarda, Twitter’ın San Francisco Genel Merkezi’ndeki bir konferans odasının çift kişilik bir yatak odasına dönüştürüldüğü görülüyor. Odanın içinde gardrop da yer alıyor.

San Francisco Şehir Yönetimi, ticari izin alınmış binada barınma için de izin alındığına dair başvuru yapılmadığını açıkladı. Yetkililer CBS News’a yaptıkları açıklamada, “Binanın amaçları için kullanıldığından emin olmalıyız” dedi.

Üzerinde nevresim bulunan iki kanepe.

Musk ise şehir yönetiminin başlattığı incelemeye tepki gösterdi.

Twitter’ın eski bir çalışanı, söz konusu görüntülerin ardından “Otel odasına benziyor” yorumunu yaptı. Çalışanlar da Musk’ın düzenli olarak San Francisco’daki genel merkezde uyumaya devam ettiğini söyledi.

Twitter, BBC’nin yorum talebine yanıt vermedi.

Musk’ın ültimatomu

Eski bir çalışan, Musk’ın Twitter’ı satın aldığı günden bu yana genel merkezde kaldığını söyledi. Musk daha önce Twitter çalışanlarına uzun saatler çalışmak zorunda oldukları söylemiş, eğer yoğun çalışma şartlarına uymak istemezlerse de şirketten ayrılabilecekleri yönünde çağrı yapmıştı.

Musk çalışanlara gönderdiği bir e-postada, çalışanların şirkette kalmak istiyorlarsa 17 Kasım Perşembe gününe kadar bu konuda taahhütte bulunmaları gerektiğini söylemiş, kabul etmeyenlere de üç aylık tazminatlarının verileceğini sözlerine eklemişti. Bunun üzerine çok sayıda çalışanın şirketten istifa edeceği haberleri gelmişti. Musk da ofisleri geçici olarak kapatma kararı almıştı.

Twitter, Mayıs 2020’de, çalışanlarına “istedikleri kadar” uzaktan çalışabileceklerini söylemişti. Fakat Musk, platformu satın almasının ardından uzaktan çalışma sisteminin sona erdirildiğini açıklamıştı.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.