Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague’de 12. hafta heyecanı başlıyor: Lider Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin deplasmanında – Anadolu Efes’in rakibi Zalgiris Kaunas

Turkish Airlines EuroLeague’de 12. hafta bugün oynanacak beş karşılaşma ile başlayacak. Haftanın açılış maçında temsilcimiz Fenerbahçe Beko, bu akşam saat 22.00’de ALBA Berlin’e konuk olacak. Diğer temsilcimiz Anadolu Efes ise yarın akşam saat 21.00’de Zalgiris Kaunas deplasmanında sahaya çıkacak.


ALBA Berlin – Fenerbahçe Beko

Turkish Airlines EuroLeague’in 12. haftasında temsilcimiz Fenerbahçe Beko bugün saat 22.00’de ALBA Berlin deplasmanında parkeye çıkacak. Geride kalan 11 haftada elde ettiği 9 galibiyet ve 2 mağlubiyetle liderliğini sürdüren Fenerbahçe Beko, 3 galibiyet ve 8 mağlubiyet ile 16. sırada yer alan ALBA Berlin karşısında liderliğini korumak için mücadele edecek. Lige üst üste 3 galibiyetle başladıktan sonra, 8 maçlık mağlubiyet serisi yakalayan ALBA Berlin ise temsilcimiz önünde galibiyet hasretini sonlandırmayı amaçlıyor.

ALBA Berlin’de sakatlıkları bulunan Marcus Ericsson ve Jonat Matisseck karşılaşmada forma giyemeyecek. Fenerbahçe Beko’da ise sakatlıkları bulunan Scottie Wilbekin ve Dyshawn Pierre maç kadrosunda yer almıyor. Hastalığı bulunan ve takımla birlikte Berlin’e götürülen Marko Guduric’in durumu ise maç saatinde belli olacak. 

İki takım arasında oynanan 8 karşılaşmada 4-4’lük eşitlik bulunuyor. Geçen sezon iki takım arasında oynanan karşılaşmaların ikisinde de ALBA Berlin galip gelen taraf olmuştu. Berlin’de oynanan karşılaşmayı 84-70 kazanan Almanya temsilcisi, İstanbul’da oynanan karşılaşmayı ise 57-66’lık skorla kazanmıştı.

Geçen sezon İstanbul’da oynanan karşılaşmanın özeti:

Zalgiris Kaunas – Anadolu Efes

Turkish Airlines EuroLeague’in 12. haftasında diğer temsilcimiz Anadolu Efes ise yarın akşam saat 21.00’de Zalgiris Kaunas deplasmanında parkeye çıkacak. Üst üste 4 maçını da kazanarak, 6 galibiyet ve 5 mağlubiyetle altıncı sıraya yükselen temsilcimiz Anadolu Efes, kendisi gibi 6 galibiyetli Zalgiris Kaunas ile kozlarını paylaşacak. 

Zalgiris Kaunas’ta sakatlığı bulunan Lukas Lekavicius karşılaşmada forma giyemeyecek. Temsilcimiz Anadolu Efes’te ise bu sezon ilk kez ONVO Büyükçekmece karşılaşmasında forma giyen Shane Larkin, görev verilmesi halinde bu sezonki ilk EuroLeague maçına çıkabilecek. Hastalığı bulunan Amath M’Baye’nin ise durumu belirsiz.

21. yüzyılda iki takım arasında oynanan 20 karşılaşmada 10-10’luk eşitlik bulunuyor. Son üç karşılaşmada ise temsilcimiz Anadolu Efes sahadan galip ayrılan taraf oldu. Geçen sezon Kaunas’ta oynanan maçı 85-71 kazanan lacivert-beyazlılar, İstanbul’da oynanan karşılaşmadan da 94-60’lık skorla galip ayrıldı.

Geçen sezon Kaunas’ta oynanan karşılaşmanın özeti:

Bugün oynanacak karşılaşmaların programı:

12. hafta öncesinde puan durumu:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler