Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague’de 12. hafta devam ediyor: Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin deplasmanında rahat kazandı | Kızılyıldız, Partizan’ı son saniyede yıktı

Turkish Airlines EuroLeague’de 12. hafta heyecanı dün oynanan beş karşılaşma ile başladı. Temsilcimiz Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin deplasmanında 104-75’lik skorla galip gelerek, liderliğini sürdürdü. Sırp derbisinde ise son saniye basketi ile galip gelen Kızılyıldız oldu. Anadolu Efes bu akşam 21.00’de Zalgiris Kaunas deplasmanında parkeye çıkacak.

ALBA Berlin 75-104 Fenerbahçe Beko

Turkish Airlines EuroLeague’de 12. hafta karşılaşmasında temsilcimiz Fenerbahçe Beko, deplasmanda ALBA Berlin’i 104-75’lük skorla mağlup etti. 10. galibiyetini elde eden Sarı-Lacivertliler liderliğini sürdürdü. ALBA Berlin’in galibiyet hasreti ise 9 maça çıktı.

Karşılaşmanın ilk çeyreğine iyi başlayan temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Nigel Hayes-Davis ve Nick Calathes’in etkili olduğu bölümde bitime 5:21 kala 17-5’lik skorla öne geçti ve ALBA Berlin molasını kullandı. Mola dönüşünde Almanya temsilcisi farkı biraz kapatmayı başarsa da üstünlüğünü koruyan sarı-lacivertliler, ilk çeyreği 24-18 önde kapattı. İkinci çeyreğe ise iyi başlayan ev sahibi ALBA Berlin, bitime 6:59 kala farkı 3 sayıya indirerek, skoru 27-30’a getirdi. Çeyreğin ilerleyen bölümünde Jonathan Motley ve Marko Guduric ile etkili olan Fenerbahçe Beko farkı tekrar açtı ve ilk yarıyı 54-35’lik skorla önde kapattı. 

İkinci yarının başında farkı daha da açan Fenerbahçe Beko, Nick Calathes ve Nigel Hayes-Davis etkili olduğu bölümde skoru 65-41’e getirdi ve ALBA Berlin molasını kullandı. Mola dönüşünde farkı daha da açan temsilcimiz son çeyreğe 84-52 üstünlükle girdi. Son çeyrekte de farkın etkisiyle rotasyonda geri planda kalan oyuncuları kullanan Fenerbahçe Beko, karşılaşmadan 104-75 galip ayrıldı.

Fenerbahçe Beko’da 8 oyuncu çift haneli skor üretirken, Carsen Edwards 13 sayı ve 8 asist, Marko Guduric 13 sayı ve 6 asist, Johnathan Motley 11 sayı ve 6 ribaund, Nick Calathes 10 sayı, 6 ribaund ve 7 asist, Tonye Jekiri 10 sayı ve 10 ribaund, Nigel Hayes-Davis, Metecan Birsen ve Devin Booker da 10’ar sayı kaydetti. ALBA Berlin’de ise Jaleen Smith 15 sayı, Ben Lammers ve Maodo Lo 12’şer sayı, Johannes Thiemann da 10 sayı ile oynadı.

Karşılaşmanın özeti:

Partizan Mozzart Bet 73-76 Kızılyıldız

Turkish Airlines EuroLeague’in 12. haftasında oynanan Belgrad derbisinde ise Kızılyıldız, Partizan Mozzart Bet’i 76-73’lük skorla mağlup etti. Kızılyıldız altıncı galibiyetini alırken, Partizan Mozzart Bet ise sekizinci mağlubiyetini aldı.

Karşılaşmanın ilk çeyreğine iyi başlayan Partizan Mozzart Bet, Mathias Lessort’un etkliği olduğu bölümde 9-4 üstünlük yakaladı ve molaya bu skorla gidildi. Mola dönüşünde de Kevin Punter ile etkili olan ev sahibi ekip ilk çeyreği 20-11 üstün kapattı. İkinci çeyrekte geri dönen Kızılyıldız, Nemanja Nedovic ve Filip Petrusev’in sayıları ile skoru 22-22’de eşitledi. Devrenin son bölümünde de Hassan Martin ve Ognjen Dobric ile etkili olan Kızılyıldız, ilk yarıyı 40-33 önde tamamladı. 

İkinci yarıda ise geri dönüşü yapan Partizan Mozzart Bet olurken, Yam Madar’ın üst üste 8 sayısı ile farkı kapatan ev sahibi ekip skoru 44-44’te eşitledi ve molaya bu skorla gidildi. Çeyreğin son bölümü dengede geçerken, Hassan Martin’in basketi ile Kızılyıldız son çeyreğe 54-52 üstün girdi. Son çeyreğe ise iyi başlayan Partizan Mozzart Bet, dış atışlarda bulduğu isabetlerle üstünlüğü tekrar ele aldı ve molaya 67-64 ev sahibi ekibin üstünlüğü ile gidildi. Mola dönüşünde farkı daha da açan Partizan Mozzart Bet, bitime 3:02 kala skoru 71-65’e getirdi ve Kızılyıldız molasını kullandı. Mola dönüşünde Luca Vildoza’nın sayıları ile farkı kapatan Kızılyıldız, bitime 1:23 kala skoru 73-73’te eşitledi. Son anlarda iki takım da hücumdaki fırsatları değerlendiremezken, Kızılyıldız’da Nemanja Nedovic bitime 2 saniye kala kaydettiği üç sayılık basket ile takımına galibiyeti getiren isim oldu.

Kızılyıldız’da Nemanja Nedovic 20 sayı, Luca Vildoza 14 sayı ve 6 asist ve Filip Petrusev de 10 sayı ile oynadı. Partizan Mozzart Bet’te ise Kevin Punter 15 sayı, Yam Madar 14 sayı, Ioannis Papapetrou 13 sayı ve 6 ribaund ve Mathias Lessort da 11 sayı ve 10 ribaund kaydetti. 

Nemanja Nedovic’den buzzer-beater:

Karşılaşmanın özeti:

Turkish Airlines EuroLeague’deki diğer temsilcimiz Anadolu Efes ise bu akşam saat 21.00’de Zalgiris Kaunas deplasmanında parkeye çıkacak.

Dün oynanan karşılaşmalarda alınan toplu sonuçlar:

Temsilcimiz Anadolu Efes’in de parkeye çıkacağı bugünün programı:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.