Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 FIFA Dünya Kupası’nda 22. günün ardından: Lionel Messi kupayı istiyor – Arjantin, Hırvatistan’ı 3-0 ile sahadan sildi

2022 FIFA Dünya Kupası’nda yarı final heyecanı başladı. Arjantin, yarı final karşılaşmasında Hırvatistan’ı Julian Alvarez (2) ve Lionel Messi’nin golleriyle 3-0 mağlup etti. Karşılaşmada 1 gol ve 1 asistlik performansa imza atan Messi’nin Dünya Kupası kazanma hayalinin gerçekleşmesine sadece “1” maç kaldı. Arjantin’in finaldeki rakibi, bugün (14 Aralık) Türkiye saatiyle 22.00’de oynanacak Fas-Fransa karşılaşmasının ardından belli olacak. 

Lionel Messi’nin Arjantin’i finalde

Katar’ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası’nda yarı final heyecanı başladı. Arjantin ile Hırvatistan, Lusail Iconic Stadyumu’nda kozlarını paylaştı. Dev mücadelede İtalya Futbol Federasyonu’ndan Daniele Orsato düdük çaldı.

Karşılaşmanın ilk 30 dakikalık diliminde dengeli bir oyun vardı. 32. dakikada topla savunmanın arkasına sarkan Julian Alvarez, Hırvatistan savunmasını gafil avladı. Kaleci Dominik Livakovic’in müdahalesiyle yerde kalan Alvarez, takımına penaltı kazandırdı. Kazanılan penaltıda topun başına geçen Lionel Messi, kaleci Livakovic’in üzerinden meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 39. dakikada Arjantin farkı ikiye çıkardı. Kendi yarı alanından hızlı çıkan Alvarez, ceza alanında önce Juranovic, ardından Sosa’yı geçerek karşı karşıya pozisyonda topu ağlarla buluşturdu. Hırvatistan, bu golün ardından oyundan tamamen düştü. 

Arjantin, ikinci yarıda rahat bir futbol ortaya koydu. Maçın skorunu ise Lionel Messi’nin nefis asisti belirledi. 69. dakikada sağ taraftan ceza alanına giren ve Josko Gvardiol’u çalımlayan Messi, Alvarez’e adeta “Al da at” dedi. Alvarez, kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü kaydetti.

Arjantin, Hırvatistan’ı 3-0 mağlup ederek tarihinde altıncı kez finale çıktı.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Lionel Messi’nin harika asisti:

1966’dan bu yana bir Dünya Kupası’ndaki üç farklı maçta hem gol atan hem de asist yapan ilk oyuncu Lionel Messi (vs Meksika, Hollanda & Hırvatistan). 

Dünya Kupası’nda güncel formata geçilen 1986’dan bu yana bir turnuvanın son 16 turu, çeyrek finali ve yarı finalinde gol atan oyuncular:

2022 FIFA Dünya Kupası yarı final eşleşmesinde Arjantin’in, Hırvatistan’ı 3-0 ile elediği maçı konuştuğumuz yayınımız:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.