Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 FIFA Dünya Kupası: Fas’ı 2-1 yenen Hırvatistan dünya üçüncüsü oldu

2022 FIFA Dünya Kupası’nda üçüncülük maçını Fas’ı 2-1 mağlup eden Hırvatistan kazandı. Hırvatistan, 2018 Dünya Kupası’nda ise ikinci olmuştu. 

Hırvatistan, dünya üçüncüsü

Katar’ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası’nın üçüncüsü belli oldu. Hırvatistan ile Fas, Uluslararası Khalifa Stadyumu’nda kozlarını paylaştı. Karşılaşmayı, Katar Futbol Federasyonu’ndan Al Jassim yönetti.  

Maça her iki takım da çok hızlı başladı. Dakikalar 7’yi gösterdiğinde Hırvatistan, müthiş bir duran top organizasyonunun ardından Jasko Gvardiol’un golüyle öne geçti. Fas’ın yanıtı gecikmedi ve Afrika temsilcisi duran top organizasyonu sonrasında Eşref Dari’nin golüyle skora dengeyi getirdi. Kalesinde gördüğü golün ardından oyun üstünlüğünü tamamen ele geçiren Hırvatistan, 42. dakikada yeniden öne geçti. Livaja’nın pasında topla buluşan Mislav Orsic, ceza sahası sol çaprazından çektiği nefis şutta skoru 2-1’e getirdi.

Fas, ikinci yarıda daha etkili olan taraftı. Ancak Afrika temsilcisi, aradığı gol pozisyonlarını bulmakta zorlandı. Kalan dakikalarda gol olmayınca Hırvatistan sahadan 2-1’lik üstünlükle ayrıldı ve 2022 Dünya Kupası’nı üçüncü sırada tamamladı. Fas ise turnuvanın dördüncüsü oldu.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

2018’de final oynayan Hırvatistan, 1998’den sonra ikinci kez dünya üçüncüsü oldu.

https://twitter.com/HNS_CFF/status/1604166218042470400?s=20&t=R4OFJ1sMiSxQwluLOeuo9A

Son üç Dünya Kupası’nda Ivan Perisic’ten (11; 6 gol & 5 asist) daha fazla gole katkıda bulunan tek oyuncu Lionel Messi (16). 

Medyascope Spor Editörü Doğa Üründül’ün Fas ile ilgili yazdığı yazı:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.