Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hakkı Özdal ve Bahadır Özgür ile İki Satır (110): İmamoğlu kararının iktidar ve muhalefet için olası politik sonuçları

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başkanı ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla iki yıl yedi ay 15 gün hapis cezası verildi. İmamoğlu’nun seçme ve seçilme hakkının da yasaklanmasına hükmedilen bu karar seçimlerden önce uygulanırsa olası sonuçları neler olacak? Peki ya siyasi yasak kararı seçimlerden sonra olursa ne olur? İmamoğlu’nun YSK üyelerine hakaret davasında usule ve yasaya aykırılıkların tespit edilmesi ne anlama geliyor?

Hakkı Özdal ve Bahadır Özgür, bu hafta İki Satır’da, İBB Başkanı İmamoğlu’na verilen hapis cezasının iktidar ve muhalefet açısından olası politik sonuçlarını değerlendiriyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.