Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu’ndan Akşener’e “İmamoğlu” yanıtı: “Bir parti başka bir partinin içişlerine karışmamalı”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istediği iddiasına ilişkin konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Bir parti başka bir partinin içişlerine karışmamalı” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanlığı adaylığına dair “İki arkadaşımızdan biri aday gösterilse hayır demeyeceğiz” sözlerinin sorulması üzerine “Bir parti başka bir partinin içişlerine karışmamalı. Her partinin kendi kuralları vardır” dedi.

“Elbette aday olurum”

Kılıçdaroğlu, kendisinin cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin “Altılı Masa’dan bir kişinin cumhurbaşkanı adayı olarak belirlenmesi gerektiği kişisel görüşüm. Konu, Masa’da henüz tartışılmadı. Altı lider ‘Adayımız sizsiniz’ derse elbette aday olurum” diye konuştu. CHP lideri, belediye başkanlarının cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda ise “Belediye başkanlarımız görevlerinin başında” dedi. 

“Olumsuz karar çıkacağını düşünmedim, Saraçhane çağrısını Almanya’da öğrendim”

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’na hapis cezasının açıklandığı gün Almanya’ya ziyarete gitmesine dair gelen eleştirilere “Olumsuz bir karar çıkacağını asla düşünmüyordum. Çünkü bu konuda yüzlerce içtihat vardı. Olayı sürekli takip ettim, karar çıkınca da özel uçakla döndüm. İmamoğlu’nun Saraçhane çağrısını Almanya’da öğrendim” yanıtını verdi.

Okuyun: İmamoğlu ve Akşener, Saraçhane’de konuştu | İmamoğlu: “Benim hâlâ gençliğim var, 2023’te her şey çok güzel olacak”

Okuyun: Savcılık, İmamoğlu’na verilen cezayı istinafa götürmeye hazırlanıyor

İmamoğlu-Akşener fotoğrafına ilk yorumu: “Yadırganacak bir fotoğraf olarak görmüyorum”

İmamoğlu’nun hapis cezasının açıklanmasının ardından Saraçhane’de yapılan etkinlikte Meral Akşener’le verdiği görüntülere de değinen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“İmamoğlu bir çağrı yapmıştı. Almanya’da öğrendim, çağrı üzerine Meral Hanım gitti. Saygı duymamız gerekiyor. Sonuçta bir haksızlık var ortada. Altı lider olarak bir gün sonra benzer tepkiyi gösterdik. O fotoğrafı gördüm. Akşener, daha önce de Ekrem Bey’i tanıyordu. İmamoğlu da Akşener’e ‘Meral Abla’ der. Yadırganacak bir fotoğraf olarak görmüyorum.”

Bahçeli’ye yanıt

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Saraçhane mitingi sonrası yaptığı “kumpas” çıkışını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Herkes kendi penceresine göre yorumluyor. 16 milyon İstanbullunun iradesine kumpas kuruldu. Asıl kumpas İstanbul’un iradesine” dedi.

“YSK’ya güvenmiyoruz”

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muharrem Akkaya’nın, hakkındaki kararın kesinleşmesi durumunda İmamoğlu’nun mazbata alamayacağına dair açıklamasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “YSK Başkanı’nın böyle bir açıklama yapması kabul edilemez, doğru değil. YSK’ya güvenmiyoruz, yargıya da güvenmiyoruz. Seçim güvenliğine dair tedbirlerimizi alıyoruz” diye konuştu.

Okuyun: Altılı Masa’nın liderleri ve belediye başkanları Saraçhane’de buluştu | İmamoğlu: “Öyle kolay kaçmak yok”

Okuyun: Saraçhane mitingine Cumhur İttifakı’ndan tepki: “Ortada Altılı Masa falan kalmadı”

Okuyun: Ekrem İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay hapis cezası verildi, siyaset yasağı süreci başladı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.