Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Akşener’in basın danışmanı Murat İde’den Levent Gültekin’e: “Yalancı” | Gültekin’den cevap: “Hangi yalanı söyledim?”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in basın danışmanı Murat İde, gazeteci ve Halk TV yorumcusu Levent Gültekin’i sert şekilde eleştirdi. İde, Gültekin’e “Yalancı”, “Fiştek peşinde koşan” dedi. Gültekin ise meydan okudu.

Murat İde ve Levent Gültekin

Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayı kim olacak sorusunun cevabını liderler dahil henüz kimse bilmiyor. Bu adaylık meselesi, siyasetin en önemli gündemi olmayı sürdürüyor. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen iki yıl yedi ay hapis cezası ve siyasi yasak ihtimali bu tartışmaları daha da alevlendirdi. Herkes merak ediyor: Kemal Kılıçdaroğlu mu aday olacak, İmamoğlu mu, Mansur Yavaş mı yoksa başka biri mi? Muhalefet kadar iktidar da merak ediyor adayın kim olacağını.

VİDEO: İmamoğlu’na ceza | Altılı Masa ve ortak aday tartışması

Hem sosyal medya hem de geleneksel medyada Bay Kemalciler, Ekremciler, Mansurcular kıyasıya bir tweet, post, yorum, analiz ve görüş bildirme yarışında. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, İmamoğlu’nun ceza aldığı gün yanında olması – çünkü Kılıçdaroğlu Almanya’daydı – ertesi gün atkı takıp ona sahip çıkan, samimi bir konuşma yapması, her zamanki “Açıklanacak aday kazanacak aday olmalı” söylemi de Akşener’in Kılıçdaroğlu’nun adaylığına kesinlikle karşı olduğu yönündeki değerlendirmeleri güçlendirdi. Her gün onbinlerce tweet atılıyor, ana akım televizyonlarındaki tartışma programlarında adaylık meselesi kimi zaman komplo teorilerine bile meze ediliyor. Kısacası, Türkiye’nin siyaset gündemi asla boş kalmıyor.

VİDEO: İŞTE İMAMOĞLU’NUN CEZAYI ÖĞRENDİĞİ ANIN VİDEOSU!

Adaylık meselesinin hem özel olarak Altılı Masa’yı, genel olarak da muhalefeti gerdiği kesin. Bunun son örneği de Meral Akşener’in basın danışmanı Murat İde’nin attığı tweetler. CNN Türk’te İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katıldığı programa eleştiri getiren ilk tweet’in kapsamı hemen genişledi ve oklar bir anda Levent Gültekin’e yöneldi.

Önce İde’nin attığı ilk tweete bakalım:

Sonra, “Haaa” denilerek atılan ikinci tweet:

İde ve Gültekin’den Medyascope’a açıklama

Murat İde, Levent Gültekin’e “Yalancı”, “Fiştek peşinde koşan” diyor ama sebebini açıklamıyor.

Ulaştığımız İde, sorularımızı “Mesajı alması gereken aldı” diye cevapladı.

Konuştuğumuz Levent Gültekin ise bize “Üç kez sordum hangi yalanı söyledim diye, cevap vermedi, Twitter’ın altında üç mesajım da duruyor” yanıtını verdi.

Gültekin’in İde’yi mentionladığı tweetler şöyle, sondan başa gidelim:

Üçüncüsü:

İkincisi:

Ve ilk mention:

Levent Gültekin, adaylık meselesinde Akşener’in Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini ancak seçmeninden tepki çekmemek için kamuoyu önünde farklı davrandığını öne sürüyor. Gültekin, Ekim 2022’de Medyascope yayınında Ruşen Çakır’la yayınında da bu konuya sıkça değinmişti. Videoyu buradan izleyebilirsiniz, ama özellikle 10. dakika ile 20. dakika arasındaki bölümlere dikkat!

Gültekin, siyasetçilerle polemiğe girmekten çekinmeyen bir gazeteci. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile arasında da bunlar yaşanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.