Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu: “İmamoğlu ile baba oğul gibiyiz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu arayarak CHP Grup Toplantısı’na davet etti. İmamoğlu ile olan iletişimine “Ekrem İmamoğlu ile baba oğul gibiyiz. Kendisi CHP’nin evladı olduğu kadar benim de evladımdır, ona sahip çıkmak benim de boynumun borcudur” sözleriyle dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Şimdi yankesici saraylılara sesleniyorum, çekin arabanızı, bu kantar sizi çekmez” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu dün (19 Aralık), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) İmamoğlu’nu arayarak grup toplantısına davet etmişti. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İmamoğlu’nun toplantıya geldiğini şu sözlerle duyurdu:

Tüm İstanbullular’a hangi partiye oy verdiğine bakmadan hizmet götüren, İstanbul’u kazandığı için sadece kendisine değil tüm İstanbullular’a bedel ödetmek için iki yıl yedi ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan, hepimizin gözbebeği İstanbul’un atanmış değil seçilmiş Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu.”

Erdoğan’a seslendi: “İhtirasına teslim oluyorsun”

Kılıçdaroğlu, konuşmasında İmamoğlu’na verilen hapis cezasına şu sözlerle dikkat çekti:

“Ekrem İmamoğlu ile baba oğul gibiyiz. Kendisi CHP’nin evladı olduğu kadar benim de evladımdır ona sahip çıkmak benim de boynumun borcudur. Şimdi yankesici saraylılara sesleniyorum: Çekin arabanızı, bu kantar sizi çekmez. Erdoğan’a da insani olarak sesleniyorum: İhtiras doymak bilmeyen bir canavardır. İhtirasının esiri olma, teslim olma. Kin kusma ve öfke kusma. Adaletli olmaktan ayrılma. Sana öğretmediler mi adaletin ne olduğunu? Dürüstlüğün ne olduğunu? İhtirasına teslim olma. İhtirasına teslim oluyorsun. Süren dolmak üzere, dört-beş ay sonra her şeyi göreceksin.”

İmamoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na : “Gurur duydum, yol arkadaşlığımız var, minnet duyuyorum”

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nun desteğinden memnun olduğunu “Gurur duydum. Öyle duygularla yol arkadaşlığımız var. Bu ilk kez değil, hep dile getirdiğim bir şey. Bugün bunu dile getirmesi benim için bir gururdur. Genel başkanımı her yerde dinlemek çok keyifli. Genel başkanıma minnet duyuyorum. Çok gururlu bir gündü” sözleriyle vurguladı. İmamoğlu, gazetecilerin “Saraçhane düğümü çözüldü mü” sorusuna ise “Düğüm yoktu ki” yanıtını verdi. 

İZLE: İmamoğlu: “Saraçhane düğümü yok”

OKUYUN: Kılıçdaroğlu’ndan Akşener’e “İmamoğlu” yanıtı: “Bir parti başka bir partinin içişlerine karışmamalı”

“Karar sarayda yazıldı, o da okudu”

TBMM’deki konuşmasında, Ekrem İmamoğlu’nun davasına bakan hâkimin değiştiğini de hatırlatan Kılıçdaroğlu, karara şöyle tepki gösterdi:

“Dava zaten düzmeceydi. İstedikleri gibi karar çıkaramayacaklarını önce gördüler, sonra o hâkimi sürdüler. Onun yerine sarayın tercih ettiği, iradesini saraya ipotek etmiş yargıçlık cüppesi giyen ama asla hâkimlik statüsü olmaması gereken kişiyi oraya oturttular. Karar, sarayda yazıldı, o da okudu.”

“Perguleci Fahrettin”

CHP Genel Başkanı, davanın karar duruşmasının ardından iktidar cephesinden gelen açıklamaları değerlendirdi:

“Millet delirdi, isyan etmeye başladı. Bu kadar adaletsizlik, hukuksuzluk olmaz diye. Bu sefer döndüler ‘Biz ne yaptık’ dediler. Derhal perguleci Fahrettin’i devreye koydular. Bunların tek işi var dezenformasyon. ‘Önce kafaları karıştıralım, bu bir komplodur’ dediler. Dikkatleri dağıtmak için ‘cambaza bak’ oyununu oynadılar. Eskiden şenliklerde cambaz çıkar gösteri yapar ondan sonra yankesici milleti soymak için ‘cambaza bak neler yapıyor’ derken cebinden parayı çalar. Bunların yaptığı numara aynı. Bu millet cambaz numarasını yemedi. Belediye başkanına da sahip çıktı, adalete de sahip çıktı.”

Okuyun: Ekrem İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay hapis cezası verildi, siyaset yasağı süreci başladı

Okuyun: Altılı Masa’nın liderleri ve belediye başkanları Saraçhane’de buluştu | İmamoğlu: “Öyle kolay kaçmak yok”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.