Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP milletvekilleri Adalet Bakanlığı’nda: “Seçimlere az bir zaman kala, büyük tehlikelerle dolu olan bu süreçte, tecrit politikaları daha da tehlikeli”

Haber: Berfin Bayır

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüştürülmediğini belirterek, sorunun çözülmesi talebiyle Adalet Bakanlığı’nın önünde her gün oturma eylemi yapacaklarını açıklamışlardı. Polis bugün yapılacak eyleme izin vermedi. TBMM önünde açıklama yapan HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, “Seçimlere çok az bir zaman kala büyük tehlikelerle dolu olan bu süreçte bu tecrit politikaları daha da tehlikeli” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri PKK lideri Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüştürülmesi için daha önce yaptıkları başvuruyu tekrar gündeme getirmek için dün (21 Aralık) TBMM’den Adalet Bakanlığı’na yürümüştü. Milletvekilleri, bugün (22 Aralık) tekrar açıklama yapmak için Adalet Bakanlığı önüne giderken, polisler milletvekillerini İçişleri Bakanlığı önünde “güvenlik tedbiri” gerekçesiyle durdurdu. Basını da uzaklaştıran ve görüntü almasına izin vermeyen sivil polisler, milletvekillerinin açıklama yapmasına uzun süre izin vermedi. TBMM önünde açıklama yapan HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, şöyle konuştu:

“Basın mensuplarının nöbete gelmeleri nöbeti izlemeleri ve orada yapılacak açıklamaları izlemeleri engellendi. Bu uygulamalar AKP-MHP faşist bloğunun hukuku, Anayasa’yı, yasayı, uluslararası sözleşmeleri tamamen ayaklar altına aldığının göstergesi olmuştur. Bu tecrit Türkiye’de savaş politikalarını daha da tırmandırmak içine girdiğimiz bu çok kritik momentte seçimlere çok az bir zaman kala büyük tehlikelerle dolu olan bu süreçte bu tecrit politikalarının daha da tehlikeli olduğu söylemek istiyoruz. Türkiye’nin barışa ve demokrasiye kavuşabilmesi için görüşmelerin, müzakerelerin, diyalogun başlatılması gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye hapishanelerin çok fazla ağır hasta tutsak var bir an önce hasta tutsakların özgürlüğüne kavuşmasını dile getiriyoruz.”

HDP milletvekilleri Abdullah Koç, Feleknas Uca, Serpil Kemalbay, Gülistan Kılıç Koçyiğit, Dilan Dirayet Taşdemir, Nuran Ümit ve Nuran İmir, “Tecrit İnsanlık Suçudur” , “İmralı’da Hukuk Uygulansın” yazılı pankartlarla Meclis önünde açıklama yaptı. Polis, açıklamanın ardından gazetecileri alandan uzaklaştırdı.

HDP milletvekilleri Sezai Temelli, Remziye Tosun, Dilan Dirayet Taşdemir, Şevin Coşkun, Abdullah Koç ve Berdan Öztürk bugün, İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan Abdullah Öcalan ile açık görüş yapmak talebiyle Adalet Bakanı Bozdağ’a dilekçe verdi.

OKUYUN: HDP milletvekilleri Adalet Bakanlığı’nda: “Öcalan’ın tecrit edilmesi toplumu gerdi, öfkenin kontrol altında tutulması için çalışıyoruz”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.