Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Erdoğan’ın 2023 hedefleri tutmadı ama hala umut satabiliyor

Murat Yetkin, YetkinReport’taki yazısında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin grup toplantısındaki konuşması üzerinden 2023 hedeflerini ele aldı.

“Erdoğan’ın 2023 hedefleri tutmadı, pek azı tuttu, birazdan geliyorum, ama umut satmayı sürdürüyor” diyen Yetkin, yazısında şu değerlendirmede bulundu:

“Belki en çok zorlama bir hakaret davası sonucu siyasetten yasaklanmak istenen İstanbul’un CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ama acı acı gülecek: 2023 hedefleri arasında ‘Siyasete katılmanın önündeki engellerin kaldırılması’ da varmış.
Hatırlayan var mı? Arşiv unutmuyor.
Arşivden çıkıyor: kamu hizmetlerine ‘anadilde’ erişim de varmış Erdoğan’ın 2023 hedefleri arasında, mahkemelerde Kürtçe savunma yapma hakkı da. Gerçi anadili Arapça olan Türk vatandaşlarının yıllardır erişemediği kamu hizmetlerine Arapça ulaşma imkânına Suriyeli göçmenler sayesinde ulaşıldı; onların yeri ayrı Erdoğan’ın dünyasında.
Kadına şiddetin önlenmesi hedeflenmiş. Artmış. Ve kadına şiddete karşı İstanbul Sözleşmesine ilk imzayı atan Erdoğan, ilk çıkan lider olmuş. Erdoğan AB hedeflerinden sapma olmayacağı sözünü de vermiş. AB ile ilişkilerin durumunu anlamak isteyenler konsoloslukların önlerinde uzayan vize kuyruklarına bakabilir.
Az kalsın unutuyordum. Daha hızlı işleyen yargı da varmış, daha hızlı işleyen bürokrasi de Erdoğan’ın 2023 hedeflerinde.
Artık onlara yorum yapmayayım, size bırakayım.”

Murat Yetkin’in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.