Turkish Airlines EuroLeague’in 15. haftasında temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Zeljko Obradovic’in çalıştırdığı Partizan Mozzart Bet’e 73-72’lik skorla mağlup olarak liderliğini kaybetti. Diğer temsilcimiz Anadolu Efes ise bu akşam 20.30’da Panathinaikos’u konuk edecek.

Turkish Airlines EuroLeague’in 15. haftasında temsilcimiz Fenerbahçe Beko, konuk ettiği Partizan Mozzart Bet’e 73-72’lik skorla mağlup oldu. Üst üste üçüncü mağlubiyetini alan sarı-lacivertliler, toplamda beşinci kez mağlup olarak liderlik koltuğunu kaybetti. Zeljko Obradovic’in çalıştırdığı Partizan Mozzart Bet ise bu sezonki altıncı galibiyetini elde etti.
Karşılaşma öncesinde Fenerbahçe Beko’dan ayrıldıktan sonra ilk kez rakip olarak Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’na gelen Zeljko Obradovic’e sıcak bir karşılama töreni yapıldı:
Fenerbahçe Beko yönetimi Zeljko Obradovic ve ekibini çiçekler ve plaket ile karşıladı:
Partizan Mozzart Bet’in Obradovic’e yapılan karşılama ile ilgili paylaşımı:
Zeljko Obradovic, Fenerbahçe Basketbol Müzesi’ni ziyaret etti:
Fenerbahçe 72-73 Partizan Mozzart Bet
Karşılaşmanın ilk çeyreğine iyi başlayan Fenerbahçe Beko, Dyshawn Pierre’in 6 sayı kaydettiği bölümde bitime 6:05 kala 8-2 üstünlük yakaladı. İlk çeyreğin ilerleyen bölümünde de üstünlüğünü koruyan sarı-lacivertliler, çeyreği 19-16 üstün kapattı. İkinci çeyreğe ise iyi başlayan taraf konuk ekip Partizan Mozzart Bet oldu. Sırbistan temsilcisi, 7-0’lık seri ile 7:49 kala 23-19 üstünlük yakaladı. Çeyreğin ilerleyen bölümünde 3 sayılık atışlarda isabetleri yakalayan Fenerbahçe Beko, devreyi 37-33 üstün kapattı.
İkinci yarıya iyi başlayan Fenerbahçe Beko, Scottie Wilbekin’in üç sayılık isabetleriyle 45-37 üstünlük yakaladı ve Partizan Mozzart Bet molaya gitmek zorunda kaldı. Mola dönüşünde de iyi oyununu sürdüren ev sahibi, çeyreğin bitimine 4:58 kala maçtaki en büyük farkı yakalayarak skoru 49-38’e getirdi. Çeyreğin son bölümünde Partizan Mozzart Bet farkı biraz olsun kapatmayı başarsa da, Fenerbahçe Beko son çeyreğe 57-51 üstün girdi. Son çeyreğe iyi başlayan Partizan Mozzart Bet, Ioannis Papapetrou’nun üçlüğü ile karşılaşmanın bitimine 5:57 kala 60-59’luk skorla öne geçti. Nigel Hayes-Davis ve Nick Calathes’in sayıları ile geri dönen Fenerbahçe Beko, 2:21 kala 70-66 üstünlük yakaladı ve Partizan Mozzart Bet molasını kullandı. Konuk takım mola dönüşünde Zach Leday’in üst üste 4 sayısı ile skoru eşitledi ve bu kez Fenerbahçe Beko molaya giden taraf oldu. Mola dönüşünde Devin Booker’ın faul çizgisinden kaydettiği sayılarla yeniden öne geçen sarı-lacivertliler, bitime 1:07 kala 72-70’lik skorla avantajı yakaladı. Ancak son bölümde eline geçen fırsatları değerlendiremeyen Fenerbahçe Beko, Aleksa Avramovic’in faul çizgisinden kaydettiği sayılarla 73-72’lik skorla sahadan mağlup ayrıldı.
Dün oynanan karşılaşmalarda alınan toplu sonuçlar:

Temsilcimiz Anadolu Efes’in de sahaya çıkacağı bugünün programı:

Yazan: Yahya Kemal Doğan
Editör: Doğa Üründül








