Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararnameye göre, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi’ne atanacak rektör, sehven Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğü’ne atandı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç olaya sosyal medya hesabından tepki gösterdi.
Resmi Gazete’nin bugünkü (24 Aralık) sayısında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararnameye göre, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Naci Çağlar, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Bülent Çakmak, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. İsmail Bakan, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Cem Zorlu, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Mehmet Kul ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Mümin Şahin atandı.
Yayımlanan kararnameye göre, üç ay önce atanan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım görevden alındı yerine ise Prof. Dr. İsmail Bakan atandı. Daha sonra ise İstiklal Üniversitesi Rektörlüğü’ne yapılması gereken atamanın Sütçü İmam Üniversitesi’ne yapıldığı anlaşıldı ve düzeltme yayımlandı:
“24/12/2022 tarihli ve 32053 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan, 23/12/2022 tarihli ve 2022/685 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı’nda sehven yer alan ‘Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ ibaresi ‘Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi’ şeklinde değiştirilerek düzeltilmiştir.”
“Bir rektörü atamayı dahi beceremiyorlar”
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, sosyal medya hesabından “Bir rektörü atamayı dahi beceremiyorlar. Erdoğan artık devleti yönetemiyor” yorumunu yaptı.
Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.
Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesine atanacak rektörü yanlışlıkla Sütçü İmam Üniversitesine atamışlar. Bir rektörü atamayı dahi beceremiyorlar. Erdoğan artık devleti yönetemiyor. Gideceklerini gördüler ve o kadar panikledilerki elleri ayakları birbirine dolandı. #Fıkragibi pic.twitter.com/arCm67vhL5
— Ali Öztunç (@Ali_Oztunc) December 24, 2022
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da sosyal medya hesabından “Bir rektör atamasını bile düzgün yapamayan, kurumsallaşmayı yok eden sistemin adına Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi denir” diye yazdı.
Bir rektör atamasını bile düzgün yapamayan, kurumsallaşmayı yok eden sistemin adına Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi denir! pic.twitter.com/7uODFtlrtL
— Ahmet Davutoğlu (@Ahmet_Davutoglu) December 24, 2022