Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gezi Parkı davasında verilen cezalar istinaf tarafından onandı

İstinaf, Gezi Parkı davasında Osman Kavala ve yedi sanık için verilen hapis cezalarını onadı.

İstinaf mahkemesi, Gezi Parkı davasında Osman Kavala’ya verilen müebbet hapis kararını ve yedi kişi için 18’er yıl hapis cezasını onadı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, davada “hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlamasıyla Kavala hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vermişti. Ayşe Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater Utku, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Şerafettin Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yiğit Ali Ekmekçi hakkında ise “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan 18’ey yıl hapis cezasına hükmedilmişti.  

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, “Lanet olsun size de kurduğunuz kirli düzene de. Adaleti bu ülkeye getireceğiz! Vera’yı babasına kavuşturacağız!” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.