Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kırgızistan’da playback yasağı

Kırgızistan Kültür, Spor ve Haberleşme Bakanı Altınbek Maksutov’un geçen cuma (30 Aralık) günü yayımladığı genelgeyle ülkedeki kamusal etkinliklerde playback yasağı getirildi. Yasak 1 Ocak’ta yürürlüğe girdi. Böylece sinema salonlarında, müzelerde, kütüphanelerde ve stadyumlarda playback yapmak yasaklandı.

Playback yasağına uymayanların ne ile cezalandırılacağı belirsiz. Yükümlülük ise etkinliği düzenleyenlerin olacak. Kırgızistan basını yasağın bizzat Bakan Maksutov tarafından denetleneceğini yazdı.

Kültür Bakanlığı Şubat 2021’de yayımladığı bir genelgeyle organizatörlere, konserin playback olup olmadığını dinleyiciye önceden bildirme zorunluluğu da getirilmişti. Organizatörlere, biletlere ve posterlere performansın niteliğini belirtme zorunluluğu da genelge kapsamındaydı.

Dönemin Kültür Bakanı Nurzigit Kadirbekov, birçok sanatçının ekipman yetersizliği nedeniyle playback yapmaya devam etmek istediğini söylemişti. Kültür Bakanı Maksutov, “Kültür, dürüstlükle başlar. Artık seyircileri kandırmayalım” dedi.

Kaynak: Russia Today

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.