Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sinan Ateş suikastı tartışması şiddetleniyor

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in 30 Aralık 2022’de Ankara’da öldürülmesinin yankıları sürüyor.

Soruşturma kapsamında şu ana kadar toplam 13 kişi tutuklandı. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin suikasta ilişkin suskunluğu tartışılıyordu. Konuya ilişkin ilk kez konuşan Bahçeli, “Menfur bir cinayetin içine tertemiz davamızı, pirüpak dava arkadaşlarımızı çekmek için kudurmuş gibi faaliyete giren kansızlara eyvallah etmeyeceğiz, tamam demeyeceğiz” dedi. Öte yandan Bahçeli cinayetle ilgili konuşurken Sinan Ateş’in ismini anmadı.

Sinan Ateş suikastında Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli’yi suskunlukla suçlamış ve bu konuda MHP liderinin üzerine Meral Akşener’den daha çok gitmişti. Sinan Ateş suikastında Bahçeli ve Kılıçdaroğlu polemiği çok yeni değil ama önemli. Fakat Bahçeli’nin bugünkü açıklamasında asıl önemli olan Bahçeli-Ümit Özdağ’ın kapışması oldu.

Bahçeli bugünkü konuşmasında Özdağ’a şöyle yüklendi: “Adına Zafer denilen, yenilmiş ve casusların şebekesine dönmüş, marjinal bir partinin ümitsiz vakası.” 

Özdağ, Sinan Ateş suikastından kısa bir süre sonra “Hepimiz katilin kim olduğunu biliyoruz” şeklinde bir tweet atmıştı. 

O hafta partisinin grup toplantısında bu konuya değinmeyen Bahçeli, bugün Özdağ’a yönelik şöyle konuştu: 

“‘Hepimiz katilin kim olduğunu biliyoruz’ açıklamasıyla cumhuriyet savcılarının görev alanına giren açıklamada bulundu. Bu istihbarat fosiline bildiklerini sormanın şerefli Türk savcılarının ana görevi olduğunu hatırlatmak, gereğinin yapılmasını istemek görevimdir.” 

Bahçeli ve Özdağ arasında yaşanan karşılıklı suçlamalar nasıl bir boyut kazanacak?

Sinan Ateş cinayeti bu tartışmalar arasında önemini mi yitiriyor?

Susurluk kazasına benzetilen bu suikastın siyaseten gerçek arka planı açığa çıkar mı?

Siyasi sonuçları olacak bu suikastın üstü mü örtülecek?

Ruşen Çakır, şiddetli tartışmalara neden olan Sinan Ateş suikastını ve Bahçeli’nin konuya ilişkin açıklamalarını yorumluyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.