Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘taki yazısında, PKK destekçilerinin İsveç’in başkenti Stokholm’de AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a benzettikleri bir kuklayı ayaklarından asmasının Ankara’da yarattığı etkiyi, bunun İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik başvurularını nasıl etkileyeceğini ele aldı.
Bu protesto için, “İsveç ile müzakerelerin başladığı noktaya, hatta güvensizlik nedeniyle daha da geriye dönülmesine neden olabilir” diyen Yetkin, konunun Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun haftaya Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) mevkidaşı Antony Blinken ile yapması beklenen görüşmede gündeme geleceğini de belirtti.
Yetkin yazısına şöyle devam etti:
“Kristersson’un Ankara’da Üçlü Mutabakat’a uyacağını açıklamışken, şimdi NATO üyeliği için Türkiye’nin bazı taleplerini karşılayamayacağını söylemesi neden kaynaklanıyor? Acaba İsveç yönetimi Türkiye’de yapılacak seçimleri bekleme, Erdoğan’ın işbaşında kalıp kalmayacağını anlama eğiliminde mi?
Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.
Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.
Eğer böyleyse bu hayli yanlış bir hesap olabilir. Çünkü, öncelikle bu tür eylemler Türkiye’de toplumun büyük çoğunluğunun sinir uçlarıyla oynuyor, sert tepkisine yol açıyor. Ayrıca, Erdoğan seçimi kaybetse de yerine gelecek hükümet ve yeni Meclis’in İsveç’le Finlandiya’nın NATO üyeliğini onaylamak için Ankara’nın koşullarını geri alacağına dair hiçbir işaret bulunmuyor.”