Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Altılı Masa yarın İYİ Parti’de toplanacak

Altılı Masa’nın 11. toplantısı, yarın (26 Ocak) saat 12.00’de İYİ Parti ev sahipliğinde yapılacak ve cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi ilk kez gündeme alınacak. Hükümet programı olarak bilinen “Ortak Politikalar Mutabakat Metni” ise 30 Ocak Pazartesi günü, Ankara Congresium’da saat 11.30’da yapılacak tanıtım toplantısı ile açıklanacak.

Altılı Masa, 5 Ocak’ta Gelecek Partisi ev sahipliğinde toplanmış ve 11. toplantının 26 Ocak’ta yapılacağını duyurmuştu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, yarım (26 Ocak) saat 12.00’de İYİ Parti Genel Merkezi’nde bir araya gelecek. 

OKUYUN: Kulis: Ortak aday 12 Şubat’ta açıklanacak, tek isim Kılıçdaroğlu

Akşener, toplantı gündemlerini belirlemek üzere, genel başkanları ziyaretlerini 19-20 ve 23 Ocak tarihlerinde tamamladı. 

OKUYUN: Altılı Masa 26 Ocak’ta toplanacak 

Cumhurbaşkanı adayı ilk kez gündemde

5 Ocak’ta yapılan onuncu toplantının ardından, genel başkanlar arasında, ortak cumhurbaşkanı adayının tespiti ile ilgili istişarelerin başlatılmasına karar verildiği açıklanmıştı. Altılı Masa’nın bu toplantıda ilk defa cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi ve bunun için nasıl bir yol ve yöntem izlenmesi gerektiğini gündemine alacağı da biliniyordu. Genel başkanlar, bu toplantıya kadar, seçim tarihi belirlendikten sonra cumhurbaşkanı adayını açıklayacaklarını söylemişti.

Altılı Masa, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim tarihi olarak 14 Mayıs’ı işaret etmesinin ardından ilk defa toplanıyor. Bir açıklama yapılmasa da Medyascope’un ulaştığı bilgilere göre, Masa’nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olacak. 

Ortak Politikalar Mutabakat Metni 30 Ocak’ta açıklanacak

Altı genel başkanın imzasıyla 5 Ocak’ta yapılan açıklamada, “Bugün tamamlama aşamasına getirdiğimiz Geçiş Süreci Yol Haritasını ve Ortak Politikalar Metnini 30 Ocak’ta yapacağımız ortak bir tanıtım toplantısı ile kamuoyunun bilgilerine sunacağız” denilmişti. Hükümet programı niteliği taşıyacak metinleri hazırlayan Altılı Masa Temel Politikalar Ortak Çalışma Grubu ile İletişim Komisyonu tanıtım toplantısı için birlikte çalışıyor. 

OKUYUN: Komisyon çalışmalarının içeriğinde neler var

Türkiye’yi ekonomik, siyasi ve toplumsal krizden çıkaracak reçeteyi sunmak iddiasındaki “Ortak Politikalar Mutabakat Metni” 30 Ocak Pazartesi günü, Ankara ATO Congresium’da saat 11.30’da yapılacak tanıtım toplantısı ile açıklanacak. Üç bin kişi kapasiteli salonda yapılacak toplantıya, partilerin il teşkilatlarından katılım olması bekleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.