Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İspanya Kral Kupası’nda dev derbi: Real Madrid, Atletico Madrid’i turnuvanın dışına itti

İspanya Kral Kupası’ndaki dev derbide Real Madrid, ezeli rakibi Atletico Madrid’i uzatma sonunda 3-1 yenerek yarı finale yükseldi.

Real Madrid yarı finalde

İspanya Kral Kupası’nda çeyrek final heyecanı sona erdi. Merakla beklenen eşleşmede Real Madrid ile Atletico Madrid kozlarını paylaştı. Santiago Barnebau Stadyumu’nda oynanan maçta büyük heyecan yaşandı. 

Kupayı 19 kez müzesine götüren Real Madrid ile 10 şampiyonluğu bulunan Atletico Madrid’in karşı karşıya geldiği maç hızlı başladı. Konuk ekip Atletico, maçın 19. dakikasında Alvaro Morata’nın golüyle öne geçti. Diego Simeone’nin ekibi, ilk yarıda Real Madrid karşısında üstün olan taraftı. 

Savunma futboluyla ön plana çıkan Atletico Madrid, ikinci yarıda uzun süre skoru korumayı başardı. Ancak konuk ekibi yıkan gol 79. dakikada geldi. Real Madrid’in genç Brezilyalısı Rodrygo, skorda dengeyi sağlayan isim oldu. Karşılaşmanın normal süresi 1-1’lik eşitlikle tamamlandı. 

Real Madrid, uzatma devrelerine iyi başlayan ekip oldu. Maçın kırılma anı ise 99. dakikada yaşandı. Atletico Madrid, Savic’in 99. dakikada gördüğü kırmızı kartla 10 kişi kaldı. Rakibinin eksik oynamasını iyi değerlendiren Real Madrid, Karim Benzema’nın 104 ve Vinicius Junior’un 120+1. dakikadaki golleriyle maçı kazandı

Atletico Madrid engelini 3-1 ile geçen Real Madrid, yarı finale yükselen ekip oldu. Dün (26 Ocak) oynanan diğer maçta ise Valencia’yı 3-1 mağlup eden Athletic Bilbao adını yarı finale yazdırdı.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

İspanya Kral Kupası’nda yarı finale yükselen takımlar:

Barcelona

Real Madrid

Athletic Bilbao

Osasuna

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.