Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Selim Kuneralp ve Senem Görür ile Kordiplomatik (42): Millet İttifakı’nın dış politika vizyonu beklentileri karşıladı mı?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nden oluşan Altılı Masa’nın en çok eleştirildiği noktalardan biri, özellikle iktidara gelmeleri halinde Rusya-Ukrayna savaşında, NATO ve Avrupa Birliği (AB) ile ilişkilerde, Doğu Akdeniz’de, Suriye’de ve Körfez ülkeleri ile ilişkilerde nasıl bir yol haritası olacağına ilişkindi.

Tüm bu soru işaretleri ve tartışmalar -büyük ölçüde- sona erdi, Millet İttifakı’nın dış politikada nasıl bir yol izleyeceği kamuoyuyla paylaşıldı. 240 sayfadan oluşan metinde dış politikaya 12 sayfa ayrıldı.

Peki uzmanlar açıklanan bu metin hakkında ne düşünüyor?

Selim Kuneralp, Senem Görür ve İlhan Uzgel, Kordiplomatik’te değerlendirdi.

OKUYUN | Millet İttifakı’nın dış politikası: Mülteci konusu masada, Suriye’de kafalar karışık, AB ile ilişkiler öncelikli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.