Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsveç ile Türkiye arasındaki gerilim spora da yansıdı: İsveç Milli Atletizm Takımı, İstanbul’daki şampiyonaya katılacak mı?

Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası, 2 ila 5 Mart tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek. İsveç Milli Atletizm Takımı’nın koçu Kajsa Bergqvist, İsveç ile Türkiye arasında yaşanan gerilimi takip ettiklerini belirterek, “Sokaklarda İsveç bayraklarının yakıldığını gördüğünüzde tabii huzursuz edici bir his” diye konuştu.

İsveç ile Türkiye arasında İslam karşıtı ve aşırı sağcı görüşleriyle bilinen aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan’ın Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yakmasının ardından başlayan gerilim tırmanıyor. İki ülke arasında yaşanan bu gerilim spora da yansıdı.

İsveç Milli Atletizm Takımı’nın koçu Kajsa Bergqvist SVT Sport’a verdiği demeçte, ekibinin İstanbul’a giderek yarışmak istediğini söyledi. İki ülke arasında yaşanan krizi takip ettiklerini ve güvenliklerinden endişe ettiklerini ifade eden Bergqvist, “Turnuvaya katılmamız sadece güvenliklerimizin sağlanması durumunda söz konusu olacaktır” diye konuştu.

Kajsa Bergqvist

Sportif bir bakış açısıyla bakıldığında takımının tamamen turnuvaya hazır olduğunu söyleyen Bergqvist, iki ülke arasında yaşanan gerilime de değindi. “Sokaklarda İsveç bayraklarının yakıldığını gördüğünüzde tabii huzursuz edici bir his” diyen Bergqvist, turnuvaya katılmaları halinde İsveç Dışişleri Bakanlığı’nın kendilerine ne iletirlerse yapacaklarını da ifade etti.

Bakanlık tarafından belirlenen önlemlere uyulması gerektiğinin altını çizen Bergqvist, “Bakanlık ne derse onu yaparız. Örneğin İstanbul’da sırtımızda İsveç bayrağının renkleri olan kıyafetler ya da İsveç forması giymeyiz. Ayrıca bize İstanbul’da bu konuda tavsiye verebilecek yetkin bir personeli de yanımızda getiririz” diye konuştu.

Batılı ülkelerden terör tehditi

İslam ve göç karşıtı Rasmus Paludan’ın İsveç’te ve Danimarka’da Kur’an-ı Kerim yakmasının ardından başlayan gerilim sürüyor. Birçok Batılı ülke, Türkiye’deki vatandaşlarını terör saldırısına karşı uyardı. Almanya, Fransa, Hollanda ve İngiltere’nin İstanbul’da bulunan başkonsoloslukları kapatıldı.

İsveç Dışişleri Bakanlığı da güvenlik endişeleri nedeniyle İstanbul’da ve Ankara’da yaşayan vatandaşlarını kalabalıklardan uzak durmaları konusunda uyarmıştı.

Kaynak: SVT

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.