Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Soylu’dan ABD Büyükelçisi Flake’e: “Pis ellerini Türkiye’nin üzerinden çek”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son günlerde güvenlik gerekçesiyle İstanbul’daki başkonsolosluklarını kapatan ülkeler hakkında açıklamalarda bulundu. Doğrudan ABD’nin Türkiye Büyükelçisi Jeff Flake’e seslenen Soylu, “Hangi gazetecilere yazı yazdırdığını biliyorum. Pis ellerini Türkiye’nin üzerinden çek” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya-Kundu Turizm Bölgesi’ndeki bir otelde düzenlenen İl Göç İdaresi Müdürleri Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Soylu, yabancı teröristlerin tespiti konusunda Türkiye’nin çok önemli bir performans sergilediğini fakat Türkiye’ye atanan her Amerikan büyükelçisinin “Ben nasıl darbe yaparım?” diye düşündüğünü vurguladı:

Türkiye’ye gelen her Amerikan büyükelçisi, ‘Ben Türkiye’de nasıl darbe yaparım, yaptırırım’ telaşı içerisindedir. Bu, Türkiye’nin temel bir talihsizliğidir. Her Amerikan büyükelçisinin, ‘Türkiye’de acaba ben ne yaparım, ne yaptırırım ve Türkiye’ye nasıl zarar veririm, babalarıma nasıl yaranırım’ dertleri budur. Türkiye’nin yıllardan beri en önemli talihsizliklerinden bir tanesi budur, hep de bu olmuştur. Diğer büyükelçilerini toplar, fıs fıs fıs, onlara akıl vermeye çalışır.”

“Pis ellerini Türkiye’nin üzerinden çek”

Amerikan büyükelçilerinin Türkiye’yi dizayn edebileceklerini zannettiklerini fakat AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onların oyunlarını ve planlarını bozduğunu iddia eden Soylu, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake’e seslendi:

“Amerikan Büyükelçisi’ne buradan söylüyorum, hangi gazetecilere yazı yazdırdığını biliyorum, pis ellerini Türkiye’nin üzerinden çek, çok net söylüyorum, pis ellerini Türkiye’nin üzerinden çek. Neleri yaptırdığınızı, hangi adımları attırdığınızı, Türkiye’yi nasıl karıştırmak istediğinizi net bir şekilde biliyorum. O pis ellerinizi, o maskeli, sırıtan yüzlerinizi Türkiye’nin üzerinden çekiniz. Bu kadar açık.”

Flake’den müttefiklik mesajı

Soylu’nun eleştirdiği ABD Büyükelçisi Jeff Flake ise bu sabah saatlerinde ABD Başkonsolosu Julie A. Eadeh ile birlikte İstanbul-Dolmabahçe açıklarına demir atan ABD savaş gemisi USS Nitze’yi ziyaret etti. Geminin güvertesinde kısa bir açıklama yapan Flake, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilere de değindi. Flake, “Türkiye ile dostluğumuz var. Türkiye ve ABD iyi birer müttefik. Başkonsolosumuz Julie A.Eadeh ile burada olmaktan memnunuz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.