Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

7,7’lik deprem kamu binalarını vurdu: Hastaneler yıkıldı, havaalanları ve belediye binası çöktü

Güneydoğu’da meydana gelen 7,7 şiddetindeki depremin ardından şu ana kadar resmi sayılara göre 1,121 vatandaş hayatını kaybetti. 1,710 bina yıkılırken deprem bazı kamu binalarını da vurdu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 7,7 şiddetindeki depremde şu ana kadar 284 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 323 kişinin yaralandığını, 1,710 binanın yıkıldığını duyurdu. AFAD tarafından saat 16:00 civarında yapılan son açıklamaya göre 1,121 yurttaş hayatını kaybetti. İskenderun’da ve Adıyaman’da eski birer hastanenin yıkıldığını aktaran Oktay, diğer hastanelerin sağlam olduğunu belirtti. Oktay, “1-2 köy okuluyla ilgili bir sıkıntı yaşandı. Okullarımızın tamamı, yurtlarımız, pansiyonlarımız sapasağlam yerinde” dedi.

TTB Genel Sekreteri Vedat Bulut, Adıyaman’daki hastaneler hasar gördüğü için 3 sahra hastanesi kurulacağını söyledi.

Barajlardaki hasarların kontrol edildiğini de belirten Oktay, “Bir an önce köylere ulaşmamız lazım, onlarla ilgili çalışmalarımız var” derken deprem bölgesindeki okulların 1 hafta tatil edildiğini duyurdu.

Öte yandan Hatay havaalanının pisti çöktü. Havalimanının uçuşa kapatıldığını duyuran Oktay, Kahramanmaraş ve Gaziantep’teki havaalanlarının ise sivil uçuşlara kapandığını ancak yardım uçuşlarının devam ettiğini söyledi.

Hatay Havaalanı pisti

Anadolu Ajansı’nın verdiği bilgiye göre depremde hasar gören Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun Osmaniye-Gaziantep arası ulaşıma kapatıldı. Öte yandan Malatya’da 123 yıllık Yeni Camii (Teze Camii) yıkıldı. Adıyaman’da belediye binası çöktü. Gaziantep’teki Türktepe Mahallesi’nde de cami minaresi yıkıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.